Maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus

De overheid heeft maatregelen genomen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Wij volgen deze richtlijnen voor uw en onze veiligheid en zorgen daarom ervoor dat er zo weinig mogelijk mensen bij elkaar komen. We zijn bereikbaar en helpen u graag, maar ons kantoor is gesloten.

Wij helpen u graag per mail of telefonisch

Wij zijn bereikbaar en helpen u graag. U kunt contact met ons opnemen door:
  • Te mailen naar site@swd.nl. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie op uw vraag;
  • Telefonisch contact met ons op te nemen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via (0314) 37 20 00. Mogelijk kan de wachttijd iets langer zijn dan u van ons gewend bent. Wij vragen om uw begrip hiervoor. Als uw vraag niet dringend is, stuur dan een e-mail naar site@swd.nl.

Reparatieverzoek doorgeven?

Bel dan naar (0314) 37 20 00. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar bij spoed. Buiten onze kantoortijden, wordt u automatisch doorgeschakeld naar de meldkamer. Ook kunt u mailen naar site@swd.nl. Wij behandelen reparatieverzoeken op basis van urgentie. We voeren eerst noodzakelijke reparaties uit. Bijvoorbeeld wanneer u zich heeft buitengesloten, bij het vermoeden van een gaslek of als er een lekkage is. Niet noodzakelijke reparaties plannen wij in op een later moment.


Uw huur betalen

Op dit moment kunt u uw huur niet contant op kantoor komen betalen. Betalen kunt u het beste doen met een automatische incasso of via Ideal als u inlogt in ‘Mijn Sité’ (rechts bovenin het scherm). Betaalt u de huur niet via automatische incasso? Dan betaalt u € 2,- extra. Deze betalingen moeten wij namelijk handmatig verwerken, wat meer tijd kost. Ons banknummer is NL48 RABO 0110 5103 21. Vergeet niet in de omschrijving uw relatiecode (beginnend met 6800) te vermelden en voor welke maand de betaling is. Meer informatie over het betalen van uw huur is hier te vinden. 


Huuropzegging en oplevering van uw woning

Heeft u uw huur opgezegd? De woninginspecties en opleveringen gaan in verkorte vorm vooralsnog door. Heeft u een afspraak staan, dan neemt een medewerker contact met u op, om uit te leggen hoe we te werk gaan. Tevens vragen wij u of u ziek bent of verkoudheidsklachten vertoont. Zoja, dan stellen wij de afspraak uit.

Vanaf dinsdag 7 april weer actueel woningaanbod op ThuisindeAchterhoek.nl

De afgelopen weken hebben wij maatregelen genomen om het mens-tot-mens contact zoveel mogelijk te beperken en daarmee de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Dit had tot gevolg dat wij tijdelijk geen tot weinig woningen hebben geadverteerd op www.thuisindeachterhoek.nl. Wij beseffen dat dit geen ideale situatie is en daarom hebben wij achter de schermen hard gewerkt aan creatieve oplossingen om het verhuren van woningen gewoon mogelijk te maken met zo min mogelijk tot géén mens-tot-mens contact. En dat is ons gelukt! Vanaf dinsdag 7 april is ons actuele woningaanbod weer te vinden op www.thuisindeachterhoek.nl. Woningzoekenden kunnen daarmee weer reageren op ons woningaanbod en daarnaast op het woningaanbod van de overige Achterhoekse corporaties. We werken vervolgens via een aangepaste procedure, waarbij we de maatregelen van het RIVM nog steeds volledig opvolgen.

Huisbezoeken, spreekuren en klankbordgroepen

Alle geplande huisbezoeken en bijeenkomsten vanuit Sité gaan niet door. Ook nemen onze medewerkers geen deel aan vergaderingen en bijeenkomsten die door andere organisaties worden georganiseerd.
 

Onderhoud aan woningen en bouwwerkzaamheden

We laten u niet in de kou staan tijdens deze coronacrisis. We laten onze renovatie- en onderhoudswerkzaamheden aan de buitenkant van onze woningen gewoon doorgaan. Bouwwerkzaamheden waarbij geen contact met onze huurders plaatsvindt, laten wij vanuit Sité doorgaan, tenzij de aannemer beslist geen werkzaamheden uit te voeren. Dan respecteren wij deze keuze. Aan de binnenkant van onze woningen laten wij de noodzakelijke reparaties uitvoeren. De overige werkzaamheden volgen op een later moment. Meer informatie over het onderhoud dat wij uitvoeren vindt u in de folder 'Onderhoud tijdens de Coronacrisis'

Tijdelijke maatregelen

Bovenstaande maatregelen gelden in ieder geval tot en met 6 april. We rekenen op uw begrip.