Comfortabel Thuis

Zo lang mogelijk zelfstandig, comfortabel en veilig thuis blijven wonen. De dingen blijven doen, die u nu doet. Ook als u een dagje ouder wordt. Misschien bent u er nu nog helemaal niet mee bezig, omdat u zich fit en vitaal voelt. Of misschien ervaart u op dit moment al wel wat beperkingen in uw woning. Het is hoe dan ook verstandig om na te denken over uw woontoekomst. En Sité helpt u hier graag bij.

Het goede gesprek
U kunt met Sité in gesprek over uw woontoekomst. Het goede gesprek noemen we dit. Dit gesprek gaat over hoe u nu woont en hoe u in de toekomst wilt wonen. Een woonadviseur van Sité komt dan bij u thuis, luistert naar uw verhaal en bespreekt met u de mogelijkheden. Het is een vrijblijvend gesprek en het verplicht u tot niets.

Waar kan het goede gesprek over gaan?
Onderwerpen die tijdens het goede gesprek gesprek aan bod kunnen komen zijn:

  • Misschien bent u nog heel fit en woont u heerlijk. Maar wilt u wel eens weten wat de woon mogelijkheden zijn als u iets minder vitaal wordt.
  • Misschien merkt u dat het onderhouden van de tuin en het schoonhouden van al die slaapkamers u steeds mee energie kost. En denkt u wel eens na over kleiner wonen.
  • Misschien merkt u dat de drempels in uw woning steeds meer in de weg gaan zitten of voelt u zich minder veilig in uw huis. En bent u benieuwd hoe Sité u hierbij misschien kan helpen.
  • Misschien denkt u wel eens na over verhuizen, maar weet u niet goed hoe u dit moet aanpakken. Of wat uw (financiële) mogelijkheden hierbij zijn.
Dit zijn slechts een paar voorbeelden van wat u kunt bespreken met Sité tijdens het goede gesprek. In de folder Comfortabel Thuis leest u hier meer over. 

Wanneer komt u in aanmerking voor het goede gesprek?
Bent u 65 jaar of ouder en huurder van Sité? Dan ontvangt u vanzelf van Sité een uitnodiging voor het goede gesprek.

Bekijk eens ons woningaanbod
Wist u dat Sité zo'n 3.400 woningen heeft die heel geschikt zijn voor als u een dagje ouder wordt? Het zijn
meestal wat kleinere woningen en zijn zo ingedeeld dat er geen trap nodig is om de keuken, badkamer of (minimaal één) slaapkamer te bereiken. Ook staan ze vaak in wijken met voldoende voorzieningen zoals winkels, een park of openbaar vervoer in de buurt en met fijne mensen om u heen. In deze folder kunt u eens bekijken waar deze woningen staan en hoe ze eruit zien.