Huuraanpassing per 1 juli 2024

[11-04-2024] Om goede, comfortabele huizen te kunnen bieden, investeren wij in onderhoud, renovatie en verduurzaming van onze woningen en in het bouwen van nieuwe woningen. Om dit mogelijk te (blijven) maken passen wij per 1 juli 2024 de huurprijs van onze huizen aan. Wij verhogen de huur van onze sociale huurwoningen per 1 juli met 5,3% en van onze vrije sector woningen met 5,5%

Waarom deze verhoging?

We hebben met het Rijk afspraken gemaakt over nieuwbouw, duurzaamheid, leefbaarheid en betaalbaarheid. Wij willen dat onze huizen betaalbaar blijven voor onze huurders, maar ook genoeg opbrengen om de benodigde investeringen in nieuwbouw, duurzaamheid, leefbaarheid en betaalbaarheid te kunnen realiseren. Daarnaast zijn de kosten gestegen en deze blijven stijgen. Daarom heeft Aedes, onze branchevereniging, woningcorporaties opgeroepen gebruik te maken van de ruimte die het Rijk geeft om de huren te verhogen. Wij maken daar gebruik van om voldoende én kwalitatief goede woningen te kunnen blijven verhuren nu én in de toekomst.


Hulp bij betalingsproblemen & maatwerkoplossingen

Heeft u financiële moeilijkheden en verwacht u door deze huuraanpassing uw huur niet te kunnen betalen? Wij gaan graag met u in gesprek. Wij bespreken samen met u wat de oplossing kan zijn in uw situatie, want maatwerk bieden aan huurders met betalingsproblemen doen we al jaren. En dit blijven we doen. We geven u advies over mogelijke voorzieningen waar u aanspraak op kunt maken om uw inkomen te vergroten en helpen u desgewenst met het maken van proefberekeningen. Neem gerust contact met ons op via (0314) 37 20 00. We gaan graag met u in gesprek en luisteren naar uw verhaal.
 
Meer informatie over de huuraanpassing per 1 juli 2024 is hier te vinden.