Woonvoorziening met zorg in Gaanderen geopend door bewoners

Het pand van Sité Woondiensten aan de Gieterijstraat 5-7-9 in Gaanderen is verbouwd tot een nieuwe woonvoorziening voor jongvolwassenen met autisme die zelfstandig willen wonen. Door samen te werken met zorgpartijen is het mogelijk om maatwerk te bieden. Het pand aan de Gieterijstraat telt twaalf moderne appartementen waar bewoners zelfstandig kunnen wonen, met hulp binnen handbereik. Met de onthulling van een picknickbank openden twee bewoners op vrijdag 28 juni trots de nieuwe woonlocatie in Gaanderen.

De officiële opening is in het bijzijn van bewoners, medewerkers van De Lichtenvoorde, wethouder Ingrid Lambregts, de bouwende partijen en opdrachtgever Sité Woondiensten gevierd. Om de woonlocatie officieel te openen, kregen de bewoners een mooie picknicktafel uitgereikt. Hier kunnen zij allemaal gebruik van maken op hun zelfstandige woonplek.
 
Zelfstandig wonen met begeleiding
Met appartementen aan de Gieterijstraat is Gaanderen een woonlocatie rijker voor mensen die onder begeleiding willen groeien naar zelfstandig wonen. Het doel van de woonlocatie is dan ook om een zo groot mogelijke maatschappelijke zelfstandigheid te creëren.  Als maatschappelijke organisatie vindt Sité het belangrijk om extra aandacht te hebben voor doelgroepen die hulp nodig hebben bij het wonen. Waar maatwerk nodig is bekijken we samen met partners wat de mogelijkheden zijn. De pas geopende woonlocatie van De Lichtenvoorde is hier een mooi voorbeeld van.