Twee flats Beethovenlaan in 2022 gesloopt

Sité gaat in 2022 de twee flats aan de Beethovenlaan 129 t/m 255 in Doetinchem slopen. Hierover zijn de bewoners van deze complexen vorige week geïnformeerd. Bij de renovatie van de vier flats aan de Beethovenlaan in 2013 sprak Sité al het voornemen uit om deze flats op termijn te slopen. Door de technische staat van deze flats bleek grootschalige renovatie hier niet mogelijk. Op 1 juni gaat het plan voor herhuisvesting van start dat in overleg met Bewonersvereniging Siverder tot stand is gekomen.

Wij werken doorlopend aan het verbeteren en verduurzamen van onze woningen. Zeven jaar geleden hebben wij twee flats aan de Beethovenlaan in Doetinchem volledig gerenoveerd. Op dat moment heeft Sité ook het voornemen uitgesproken om de andere twee flats aan de Beethovenlaan 129 t/m 255 op termijn te slopen en om hier nieuwe appartementen terug te bouwen.
 
Uitvoerige begeleiding van bewoners
“Het is belangrijk om bewoners van de in totaal 64 appartementen goed te informeren over het sloopbesluit en hen te begeleiden bij het vinden van een andere of tijdelijke woning”, vertelt Els Birkenhäger, directeur-bestuurder bij Sité. “Het is namelijk niet niks om te moeten verhuizen”, vervolgt Birkenhäger.
 
Over de begeleiding en ondersteuning van bewoners zijn afspraken gemaakt met Bewonersvereniging Siverder. Daarnaast voeren onze wijkconsulenten gesprekken met bewoners om hun woonwensen in kaart te brengen. Zij luisteren naar de wensen van bewoners, helpen hen bij hun keuze en bieden indien nodig maatwerk voor het vinden van een andere woning.
 
Nieuwe manieren om bewoners te informeren en begeleiden
‘Mens-tot-mens contact is in deze coronatijd niet mogelijk, daarom zoeken wij continu naar alternatieve en innovatieve mogelijkheden om met bewoners in gesprek te gaan en hen van de juiste informatie te voorzien. De manier waarop we bewoners betrekken mag door de huidige omstandigheden dan veranderen, de mate waarin we dit doen verandert niet”, aldus Birkenhäger.
 
Nieuwbouwplan ontwikkelen met bewoners
Samen met de bewoners die uiteindelijk terugkeren naar de Beethovenlaan maken wij een plan voor de nieuwbouw van ongeveer hetzelfde aantal woningen. Met de bouw van de nieuwe appartementengebouwen krijgt de Muziekbuurt een duurzaamheidsimpuls. Zo beschikken de nieuwe appartementen straks minimaal over energielabel A, worden ze CO2-neutraal of zijn ze gereed voor Nul-op de meter. De woningen worden sowieso gasloos gebouwd.
 
Begin 2022 verwacht Sité te starten met de bouw van deze nieuwe appartementen, die naar verwachting begin 2023 klaar zijn.