Sité realiseert 19 sociale huurwoningen in Wijnbergen

In de nieuwe wijk Wijnbergen in Doetinchem, start Sité Woondiensten binnenkort de bouw van 19 sociale huurwoningen. Onlangs tekenden Els Birkenhäger, bestuurder van Sité, en directeur Martin Companje van Roosdom Tijhuis de aanneemovereenkomst. Er verrijzen 19 duurzame eengezinswoningen in jaren ‘30 stijl, passend bij de rest van de wijk. De woningen  worden gebouwd door Roosdom Tijhuis en de bouwtijd is kort. De verwachting is dat de woningen al rond de zomer opgeleverd en verhuurd kunnen worden.
 

19 duurzame en ruime eengezinswoningen

De 19 huurwoningen zijn allen ruime eengezinswoningen, verdeeld over drie blokken. De woningen krijgen op de begane grond een ruime woonkamer met open keuken. Op de verdieping zijn twee ruime slaapkamers en een badkamer met tweede toilet. Vanuit de verdieping gaat een vaste trap naar zolder die naar eigen smaak in te richten is. Het worden duurzame woningen met goede isolatie en er komen zonnepanelen op het dak. Ze worden verder zoveel mogelijk gebouwd met duurzame en milieuvriendelijke materialen en technieken.
 

Investeren in nieuwe woningen én bestaande woningen

Sité en gemeente Doetinchem maakten in 2015 de afspraak om in de periode 2015-2025 400 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. Daarvan zijn er ca. 200 gerealiseerd of in ontwikkeling. Ingrid Lambregts, wethouder Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting, is blij met de toevoeging van 19 sociale huurwoningen. ‘Ik vind het belangrijk dat de woningvoorraad zo goed mogelijk aansluit op de vraag van onze inwoners. Mooi dat we met de bouw van deze woningen weer extra voldoen aan de behoefte aan huurwoningen die we in de gemeente zien’, vertelt ze. Els Birkenhäger, directeur-bestuurder bij Sité, vult aan: ‘In Wijnbergen verrijst een mooie, nieuwe wijk met verschillende woningtypen. Sociale huurwoningen horen daar bij, om diversiteit in de wijk aan te brengen. Sité streeft ernaar om in de volgende fase nog eens een zelfde aantal sociale huurwoningen in Wijnbergen te realiseren.’ Birkenhäger vervolgt: ‘Naast het toevoegen van nieuwe woningen, investeert Sité de komende jaren flink in de kwaliteitsverbetering en verduurzaming van onze bestaande woningen, om zo goed en prettig wonen mogelijk te blijven maken.’
 

Verhuur sociale huurwoningen Wijnbergen via Thuis in de Achterhoek

De verhuur van de woningen start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020. De woningen worden verhuurd via de website thuisindeachterhoek.nl. Geïnteresseerden kunnen via een tipbericht op deze website het woningaanbod in de gaten houden.
 

Wijnbergen

Wijnbergen is een uitbreidingswijk aan de zuidkant van Doetinchem, waar in totaal ongeveer 750 woningen komen. De wijk komt in een landelijke omgeving en er is veel ruimte voor groen. De buurt krijgt verschillende speelplekken en grasvelden. Het centrum van Doetinchem is ongeveer vijf minuten fietsen.