Nieuwe bestemming pand Tirol 77 in Dichteren

[14-04-2022] Buurtplein en Sité zijn een langdurige huurovereenkomst aangegaan voor een pand van Sité in Dichteren: Tirol 77. Voor dit gebouw was Sité op zoek naar een partij die van maatschappelijke waarde is voor de gemeente Doetinchem. Buurtplein was voor de huisvesting van gebiedsteam Zuid op zoek naar een andere locatie. Met een centrale plek in de wijk waar alle functies van Buurtplein goed tot hun recht kunnen komen. Naar verwachting betrekt gebiedsteam Zuid begin 2023 hun nieuwe thuisbasis.

Open sfeer en ruimte voor ontmoeting  

“Met wijkgerichte activiteiten leveren onze buurtcoaches en jeugd- en gezinswerkers een bijdrage aan het versterken van de sociale basis in de wijken en buurten van Doetinchem”, vertelt Marleen Leurs, directeur-bestuurder van Buurtplein. “Daar past een locatie bij met een open sfeer, ruimte om elkaar te ontmoeten en om activiteiten te organiseren. Dat gaan we hier samen met Sité creëren en daar kijken wij erg naar uit.”


‘Buurtplein maakt écht het verschil in onze wijken en buurten’

Michèle de Ruiter, Manager Wonen & Ontwikkeling bij Sité, is blij met Buurtplein als nieuwe huurder van het pand. “Als Sité zet je bij het zoeken van een nieuwe partij natuurlijk in op een huurder die midden in de samenleving staat. Met Buurtplein zijn we daar heel goed in geslaagd. Hun mensen maken écht het verschil in de wijken en buurten van Doetinchem. Ook daar waar onze huurders wonen”, vertelt De Ruiter. 


Flyeren in de buurt 

Eerder deze week werden buurtbewoners rondom de nieuwe Buurtplein-locatie geïnformeerd. Medewerkers van Buurtplein en Sité deelden een uit flyer met meer informatie over de komst van gebiedsteam Zuid in de buurt en over de verbouwing die aanstaande is. Later deze maand is er een inloopmoment voor buurtbewoners om kennis te maken met Buurtplein en eventuele vragen te stellen.