Klimaatbestendige woningen in De Kwekerij - Wijnbergen

Gemeente Doetinchem en Sité gaan toekomstbestendige woningen bouwen in De Kwekerij in Doetinchem. Eerder werd voor dit project een aanbesteding uitgeschreven voor 91 woningen. Deze opdracht is onlangs gegund aan BAM Wonen en Welling Bouw.

BAM Wonen gaat 73 woningen en Welling Bouw 18 woningen realiseren. Beiden sloten het beste aan bij de vraag van circulair bouwen, biobased en natuurinclusief. De Kwekerij wordt een enorm duurzaam woongebied, waar in totaal 135 duurzame woningen komen. 73 van deze 135 woningen, gaan gemeente Doetinchem en Sité samen ontwikkelen.

WeideWald: circulair, bio-based en natuurinclusief 

De Kwekerij – grenzend aan de Kapperskolk – krijgt een groene uitstraling en grote biodiversiteit. BAM Wonen gaat onder de naam WeideWald 41 koop- en 32 huurwoningen ontwikkelen voor starters, gezinnen en senioren. De woningen worden circulair gebouwd. Er wordt zoveel mogelijk gestreefd naar biobased. Het wordt een prettige plek om te wonen omdat er ruimte is voor ontmoeting in de vorm van buurttuinen en (natuurlijke) speelplekken. Er is gekeken naar zo min mogelijk bouwafvalstromen, hergebruik van water, een gezond binnen leefklimaat en het wonen in het groen vergroot het welzijnsgevoel of geluksgevoel. De start staat gepland op eind 2024, de eerste oplevering is medio 2025. Op dit moment wordt het gebied bouwrijp gemaakt.

Afbeelding: sfeerimpressie WeideWald