Huuraanpassing per 1 juli

[13-04-2023] Om goede, comfortabele woningen te kunnen bieden, investeren wij in onderhoud, renovatie en verduurzaming van onze woningen. Om dit mogelijk te (blijven) maken passen wij per 1 juli de huurprijs aan. Wij verhogen de huur van onze woningen per 1 juli met 2,6%. Heeft u echter een inkomen lager dan 120% van het sociaal minimum? Dan verlagen wij uw huur. Meer hierover leest u in dit bericht.

Beperkte huurverhoging

Het Rijk heeft bepaald dat de huurverhoging in 2023 niet de inflatie volgt, maar de gemiddelde loonstijging en daarmee mogen de huren maximaal 3,1% stijgen. Sité kiest voor een beperkte huurverhoging van 2,6%. Daarnaast bieden we maatwerkoplossingen aan huurders met betalingsproblemen.

Huurverlaging voor huurders met laag inkomen

Ook heeft het Rijk bepaald dat dit jaar de huur voor sommige huurders niet omhoog, maar omlaag gaat. Deze huurverlaging geldt alleen voor huurders met een laag inkomen en wanneer zij voor 1 maart 2023 huurde bij een woningcorporatie. Of u, op basis van uw inkomen, in aanmerking komt voor een eenmalige huurverlaging, horen wij van de Belastingdienst.
 

Hulp bij betalingsproblemen & maatwerkoplossingen

Heeft u financiële moeilijkheden en verwacht u door deze huuraanpassing uw huur niet te kunnen betalen? Wij gaan graag met u in gesprek. Wij bespreken samen met u wat de oplossing kan zijn in uw situatie, want maatwerk bieden aan huurders met betalingsproblemen doen we al jaren. En dit blijven we doen. Desgewenst maken we zelfs een budgetoverzicht met u, zodat u in één oogopslag een helder overzicht hebt van uw financiële situatie. Inzicht hebben in uw financiën is namelijk dé tool om niet in de schulden te komen of er juist uit te komen. We geven u advies over mogelijke voorzieningen waar u aanspraak op kunt maken om uw inkomen te vergroten en helpen u desgewenst met het maken van proefberekeningen. Neem gerust contact met ons op via (0314) 37 20 00. We gaan graag met u in gesprek en luisteren naar uw verhaal.
 

Wanneer hoor ik of ik een huurverhoging of huurverlaging krijg?

Komt u in aanmerking voor een huurverlaging? Dan ontvangt u hierover schriftelijk bericht van ons vóór 1 juni 2023. De huurverlaging gaat dan in per 1 juli 2023. Geldt de huurverlaging niet voor u? Dan gaat de huur op 1 juli waarschijnlijk iets omhoog. U krijgt daarover bericht van ons vóór 1 mei 2023.

Meer informatie over de huuraanpassing per 1 juli 2023 is hier te vinden.