Gevelschilderingen als eerbetoon aan Van Gogh

De drie flats aan de Leerinkstraat in Doetinchem zijn voorzien van kleurrijke schilderingen in de stijl van Van Gogh.

We zijn verheugd dat Sigma Coatings ons aan het begin van de zomer benaderde om dit bijzondere project te realiseren, in samenwerking met onze gewaardeerde ketenpartners en leveranciers.

We vonden een locatie om deze gevelschilderingen mogelijk te maken: de Leerinkstraat, één van onze projecten waar we flats groot onderhoud gaan uitvoeren en slopen, om vervolgens nieuwbouw te realiseren.
De komende tijd gaan de groot onderhoud en sloopwerkzaamheden de nodige inspanningen van onze huurders vergen. We streven daarbij naar een aangename en veilige woonomgeving, voor het nu en in de toekomst. Dit is een centraal aspect van ons beleid, gericht op 'sociale vitaliteit'. We maken ons sterk voor de leefbaarheid aan de Leerinkstraat, onder andere door: passende leegstandverhuur, onze collega’s zijn regelmatig aanwezig in de buurt en we blijven voortdurend in gesprek met onze huurders en ondernemen actie waar nodig.

Deze gevelschilderingen dragen bij aan een prettige en levendige woonomgeving, wat naadloos aansluit bij de kernwaarden van Sité.

Een woord van dank voor alle betrokkenen die dit kunstwerk tot leven hebben gebracht. De laatste penseelstreken werden gezamenlijk aangebracht door medewerkers van De Variabele, Te Mebel, ’t Wassinkhuys, De Naobers, Schildersvakopleiding Zutphen, Hoogwerkt, Sigma Coatings en Sité.
Samen hebben we deze gevels omgetoverd tot een prachtig eerbetoon aan de kunst en aan de gemeenschap waar we trots deel van uitmaken.