Géén of beperkte huurverhoging

[14-04-2021] Huurders van een sociale huurwoning krijgen dit jaar géén huurverhoging. Het gaat om de woningen met een huurprijs tot 752,33 euro per maand. Andere huurders krijgen per 1 juli slechts een beperkte huurverhoging.

Geen huurverhoging voor sociale huurwoningen 
In vorige jaren pasten wij de huur per 1 juli aan. Door de coronacrisis besloot de overheid om de huur dit jaar te bevriezen. Huurders van een sociale huurwoningen krijgen daarom geen huurverhoging.  

Beperkte huurverhoging voor huurders van onze vrije sector woningen en andere objecten 
Voor onze vrije sector woningen (met een huurprijs vanaf 752,33 euro) geldt een beperkte huurverhoging van 1,4%. We volgen hierbij de inflatie. Dit geldt ook voor garages en bergingen.

Energieprestatievergoeding nul op de meterwoningen 
Huurders van onze nieuwe nul op de meterwoningen krijgen geen jaarlijkse huurverhoging. Voor de zeer energiezuinige huurwoning betalen zij maandelijks een energieprestatievergoeding. Deze vergoeding passen wij jaarlijks aan met een percentage, gelijk aan de gemiddelde consumentenprijsindex. Dit jaar is de aanpassing  1,1%.  

Maatwerkoplossingen 
Maatwerk bieden aan huurders met betalingsproblemen doen we al jaren. En dit blijven we doen, want wij begrijpen dat de Coronacrisis ingrijpende gevolgen heeft voor de maatschappij en daarmee ook financiële gevolgen voor onze huurders kan hebben. We gaan in gesprek en luisteren naar het verhaal van onze huurder. Ons doel is om mensen aan het wonen te houden. We werken daarbij nauw samen met onze partners. 
 
We zijn coulant en zetten géén mensen uit huis vanwege financiële problemen 
We zijn coulant en zetten géén mensen uit huis wanneer zij de huur niet kunnen betalen. We werken nauw samen met onze partners: de gemeente, Buurtplein B.V. en zorgorganisaties om mensen met betalingsproblemen te kunnen helpen. Er is niet één oplossing, iedere situatie is uniek en vraagt om een andere aanpak. We komen samen met de huurder tot een maatwerkoplossing die past bij zijn/haar situatie. 

Eenmalige huurverlaging 
Huurders van een sociale huurwoning met een laag inkomen en een in verhouding wat hogere huur, kunnen een eenmalige huurverlaging krijgen. Een groot aantal huurders heeft hierover van ons bericht ontvangen. Meer informatie over de eenmalige huurverlaging vindt u hier

Huurders die een beperkte huurverhoging krijgen, ontvangen voor 1 mei bericht van ons.