Duurzame wijken, groene initiatieven

[05-10-2023] Samen met partners organiseerden we twee bewonersbijeenkomsten: de ene voor de huurders van de Van Enststraat, Remmelink- en Seinhorststraat, de andere in Drempt. Beiden stonden in het teken van het groener maken van de wijk of woning.

De slogan van onze kraampjesmarkt voor huurders van de Van Enststraat, Remmelink- en Seinhorststraat was 'Iets doen met groen', en dat was zeker niet voor niets. Op 4 oktober presenteerden verschillende organisaties zich, gericht op verduurzaming en vergroening. Huurders konden zich inschrijven voor gratis regentonnen, groene heggen en houten poorten. Deze dag was ook de aftrap van het renovatieproject.

 

 

Op 28 september bezochten we Drempt. Eerder hadden we onze huurders gevraagd om mee te denken over een gezamenlijke 'binnentuin'. Een ontwerp werd gemaakt en verder verfijnd op basis van de wensen van de huurders. Deze tuin wordt straks onderhouden door een enthousiaste groep huurders, wat het niet alleen tot een voorbeeld maakt van vergroening, maar ook van sociale cohesie in de wijk. De verwachting is dat de tuin in het najaar is aangeplant.