Drempt: de 37 energiezuinige woningen en gemeenschappelijke tuin zijn gereed!

Om deze mijlpaal te vieren, hebben we onze huurders, omwonenden en samenwerkingspartners uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst.

Wethouder Emmeke Gosselink en waarnemend bestuurder Michèle de Ruiter openden op deze middag de binnentuin door het onthullen van een insectenhotel. Emmeke: “Het wordt genieten, van flora en fauna, maar ook door elkaar te ontmoeten. Het is Noaberschap volop. Deze traditie willen we behouden.” Michèle: “De woningen zijn gebouwd om langere tijd in te wonen, voor jong en oud. Daarmee behouden we de levendigheid in het dorp.”

Dura Vermeer heeft deze duurzame, energiezuinige woningen gebouwd. Ze zijn levensloopgeschikt zodat men langdurig(er), zelfstandig in het dorp kan blijven wonen. De bewoners vormen een diverse mix van jong en oud. Een aantal van deze woningen is gebouwd volgens het hofjesconcept, waarbij ontmoeting centraal staat. Onlangs is de binnentuin aangelegd. Wat het extra bijzonder maakt, is dat de bewoners samen de tuin gaan onderhouden. Dit bevordert de sociale interactie.