De Kwekerij: start bouwproject 32 huurwoningen bekrachtigd met handtekening

Michèle de Ruiter (strategisch manager Wonen & Vastgoed Sité) en Richard van Kleef ((commercieel directeur bij BAM Wonen) ondertekenden de aannemersovereenkomst voor de bouw van 32 energiezuinige huurwoningen.

De locatie is gelegen in de wijk Wijnbergen in Doetinchem, rondom De Kapperskolk en nabij de Wijnbergseweg. Het bouwproject bestaat uit 14 kleinere woningen en 18 basis gezinswoningen. De kleinere woningen zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens en kleine gezinnen, de basisgezinswoningen voor meerpersoonshuishoudens en grotere gezinnen. Als alles volgens planning verloopt start de bouw in het vierde kwartaal van 2024.  

De woningen maken onderdeel uit van een groter nieuwbouwproject met ambitieuze duurzaamheidsdoelen. Denk aan circulariteit, energie, klimaatadaptatie en biodiversiteit; allen kernthema's voor Sité. Dit is het eerste bouwproject in Nederland waar is uitgevraagd en opdracht is gegeven gebaseerd op de criteria van 'Het Nieuwe Normaal'. Dit is de nieuwe standaard voor circulair bouwen met haalbare én ambitieuze prestaties voor gebouwen, infra en gebied.