Buurt maken in de Muziekbuurt Doetinchem

Tijdens het Buurtmaakfeest kwamen bewoners van de nieuwbouw flats aan de Beethovenlaan in contact met elkaar en hun buren. 

Buurt maken is een oud gebruik onder meer in de Achterhoek, om laagdrempelig nieuwe bewoners in een ontspannen sfeer kennis te laten maken met de buurt. Het feest werd georganiseerd door Gemeente Doetinchem, Buurtplein Doetinchem, Buha, Wijknetwerk Oversteegen en Sité. De kinderen maakten tijdens deze middag volop gebruik van het springkussen en bij jong & oud was de tosti-kraam erg 'in trek'.

Ook werd dit moment gebruikt om bij de buurtbewoners ideeën op te halen over de inrichting van de openbare tuin (rondom de flats aan De Beethovenlaan). Moet het bijvoorbeeld een ontmoetingsplek worden of juist meer gericht op bloemen en groente verbouwen of de mogelijkheid bieden om volop te bewegen? Daarnaast werd de bewoners gevraagd of ze mee willen denken in het ontwerpen van de tuin en/of ze willen helpen in het onderhouden ervan. Sfeerimpressies werden getoond om hen te inspireren. In het najaar wordt de tuin aangelegd.