U heeft gereageerd en dan?

De reactietijd van drie dagen is voorbij. Hoe gaat het nu verder?

Als u ingeloot bent

Dan wordt u gebeld en kunt u een afspraak maken met de vertrekkende huurder voor bezichtiging van de woning. Na de bezichtiging heeft u de volgende werkdag tot 12:00 uur de tijd om aan te geven of u de woning wilt huren. U vult hiervoor het reactieformulier in en levert dit samen met uw (inkomens)gegevens aan, dit kan per mail of u kunt het bij ons op kantoor inleveren. Na beoordeling van de aangeleverde stukken hoort u van ons of wij u de woning definitief kunnen aanbieden.

Horen wij niet van u of levert u de stukken te laat aan? Dan krijgt de volgende belangstellende op de lijst de woning aangeboden.
 

U accepteert de woning niet

Laat ons dan weten waarom niet. U kunt hiervoor het ingevulde reactieformulier naar onze woonmakelaars mailen, via: woonmakelaars@swd.nl.


U accepteert de woning

Wanneer u de woning accepteert, de stukken op tijd inlevert en alles is akkoord, dan maken wij een afspraak met u voor de sleuteluitgifte.


Zaken overnemen

Vaak biedt de vertrekkende bewoner zaken aan die u kunt overnemen. U bent dit niet verplicht. Neemt u iets over, leg dit dan samen vast op het overnameformulier dat de vertrekkende bewoner in zijn bezit heeft. U bent zelf verantwoordelijk voor (het onderhoud van) alle zaken die u overneemt.


Huur betalen en huurtoeslag

Vanaf de dag dat u van ons de sleutels krijgt, betaalt u huur. Houd er rekening mee dat als u in de tweede helft van de maand de sleutels krijgt, u huur moet betalen van de resterende dagen van de lopende maand samen met de huur van de volgende maand.

Daarna betaalt u steeds op de eerste dag van de maand. 

Misschien komt u in aanmerking voor huurtoeslag. Vraag die op tijd aan!