U heeft gereageerd en dan?

Na de reactietijd van vijf dagen komt de lijst met alle belangstellenden bij een medewerker van SIté. Wat gebeurt er dan?

Als u bovenaan de lijst staat

Dan wordt u zo snel mogelijk gebeld en krijgt u een uitnodiging voor een (groeps)bezichtiging. Na de bezichtiging heeft u de volgende dag tot 12.00 uur de tijd om de woning te accepteren. Dit doet u door een acceptatieformulier in te vullen en samen met uw inkomensgegevens en een kopie van uw legitimatiebewijs in te leveren. Huurt u op dit moment niet van Sité, lever dan ook een verhuurders- of hypotheekverklaring in. Horen wij niet van u of levert u de stukken te laat aan? Dan krijgt de volgende belangstellende op de lijst de woning aangeboden.
 

U wilt de woning niet

Laat ons dan weten waarom niet.


U accepteert de woning

Wanneer u de woning accepteert en de stukken op tijd inlevert, vraagt Sité u om de huurovereenkomst te tekenen. Lees deze goed door. Vergeet niet u binnen vijf werkdagen na het tekenen van het contract aan te melden bij een energieleverancier van uw keuze. Denk er ook aan om uw telefoon, televisie en internet mee te verhuizen. En laat het water tijdig aansluiten.


Zaken overnemen

Vaak biedt de vorige bewoner zaken aan die u kunt overnemen. U bent dit niet verplicht. Neemt u iets over, leg dit dan samen vast op het overnameformulier dat de vorige bewoner in zijn bezit heeft. U bent zelf verantwoordelijk voor (het onderhoud van) alle zaken die u overneemt.


Huur betalen en huurtoeslag

Vanaf de dag dat u van ons de sleutels krijgt, betaalt u huur. Houd er rekening mee dat als u op de 15de van de maand de sleutels krijgt, u in één keer anderhalve maand huur moet betalen. Daarna betaalt u steeds op de eerste dag van de maand. En misschien komt u in aanmerking voor huurtoeslag. Vraag die op tijd aan!