Nieuwbouw van 22 huurappartementen Ruimzichtlaan

Sité gaat in samenwerking met bouwbedrijf Klaassen 22 huurappartementen bouwen op de hoek van de Ruimzichtlaan en Stoomtram in Doetinchem. Het zijn de laatste op te leveren woningen van het gebied Lookwartier. 

Soort appartementen
De twee- en driekamer huurappartementen worden verdeeld over zes verdiepingen en zijn vooral bedoeld voor één- en tweepersoons huishoudens. De appartementen hebben een oppervlakte van minimaal 47m² tot maximaal 65m². Parkeren kan op eigen terrein, achter het complex. De woningen krijgen onder andere bodemwarmte- en koeling, zonnepanelen en het omliggende terrein wordt klimaatadaptatief ingericht.  
 
Planning

De omwonenden zijn in juni 2023 geïnformeerd over het ontwerp en het ontwikkel- en bouwproces. De verwachting is dat we begin 2024 starten met de bouw en dat de appartementen opgeleverd worden in het voorjaar van 2025.  

Laatste fase bouwproject
Dit zijn de laatste door Sité op te leveren woningen van het gebied Lookwartier. Het Lookwartier grenst aan de binnenstad, met cultuur en voorzieningen binnen handbereik en op loopafstand van de Kruisbergse bossen.  

Wilt u een beeld krijgen van hoe de appartementen eruit gaan zien? Bekijk hier de tekeningen.