Werken aan een vitale en duurzame Beethovenlaan

Aan de Beethovenlaan in Doetinchem maken twee flats, met in totaal 64 verouderde appartementen plaats nieuwe appartementen. In het totaal komen er 70 energiezuinige, comfortabele tweekamer- en driekamerappartementen er voor terug.
 
Nieuwbouw: 70 betaalbare appartementen geschikt voor starters en 55-plussers
De tweekamerappartementen krijgen een woonoppervlak van 56 m2 en zijn erg geschikt voor starters op de woningmarkt. De driekamerappartementen krijgen een woonoppervlak van ruim 70 m2. Deze appartementen zijn ‘rollatorgeschikt’. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor 55-plussers die (alvast) de stap willen maken naar een goed toegankelijke woning en voor mensen die minder goed ter been zijn.

Het eerste woongebouw werd opgeleverd in het laatste kwartaal 2023, het tweede woongebouw in het eerste kwartaal van 2024. 

Versterken van de groene woonomgeving 
Bij de realisatie van de twee woongebouwen is er extra aandacht voor de groene omgeving, want groene, natuurinclusieve buurten en wijken hebben de toekomst. Hiervoor zijn al verschillende ideeën, die Sité samen met de gemeente, als belangrijke partner hierin, oppakt. Ook is het plan om buurtbewoners en nieuwe huurders hier zoveel mogelijk bij te betrekken.

Planning
Start aanleg tuin: najaar 2024