Komt mijn woning in aanmerking voor zonnepanelen?

Sité vindt het belangrijk dat haar huurders prettig kunnen wonen. Hierbij houden wij het oog gericht op uw toekomst maar ook op het milieu. Een belang in een goede, duurzame toekomst hebben wij immers allemaal. Eén van de manieren om op energiekosten te besparen is door zelf energie op te wekken. Dit kan door het plaatsen van zonnepanelen op uw dak. Hiermee sparen wij dus niet alleen het milieu. Wist u dat de energieprijzen de afgelopen tien jaar enorm gestegen zijn? En dat het gas- en elektriciteitsverbruik een steeds groter deel van uw woonlasten vormen? Daarom helpen we u graag om die woonlasten beheersbaar te houden.

Waarom zonnepanelen van Sité?
• U bespaart geld met gratis zonlicht;
• U produceert uw eigen stroom. Zo heeft u minder last van de stijgende energieprijzen;
• U draagt uw steentje bij aan een beter milieu;
• Sité selecteert voor u de beste kwaliteit zonnepanelen.

Hoe werkt het?
Zonlicht is er overdag altijd. Ook op een bewolkte dag. Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in elektriciteit. De opgewekte stroom kunt u direct zelf gebruiken. Verbruikt u meer stroom dan u opwekt (bijvoorbeeld ‘s avonds), dan neemt u de aanvullende stroom, zoals u gewend bent, af van uw leverancier. Produceert u juist meer stroom dan u op een bepaald moment verbruikt, dan levert u die stroom terug aan uw energieleverancier.

Gegarandeerd voordeel
Als u van Sité een aanbieding ontvangt voor het plaatsen van zonnepanelen, dan heeft u daar altijd financieel voordeel van. Is er geen voordeel, dan ontvangt u geen aanbieding. Hoe groot het voordeel is, hangt af van het aantal panelen, de ligging van uw woning en de hellingshoek van uw dak. Wanneer zijn zonnepanelen rendabel? Ten eerste moeten uw woning en dak geschikt zijn. Er is voldoende ruimte, er zijn geen obstakels in de buurt die schaduw geven en de ligging is goed. De meest optimale ligging is op het zuiden, maar een ligging op zuidwest of zuidoost kan ook prima. Verder verbruikt u minimaal 1.200 kWh per jaar en heeft Sité geen grote renovatieplannen voor uw woning zoals dak vervanging.

Daarom is het nu nog niet mogelijk om aan al onze huurders een aanbieding te doen. Voldoet uw woning aan de criteria, ontvangt u automatisch van ons een aanbieding. U hoeft geen contact met ons op te nemen!

Energieverbruik
De plaatsing van zonnepanelen wordt altijd afgestemd op uw eigen energieverbruik. Het is namelijk belangrijk dat u alle opgewekte energie verbruikt. U profiteert namelijk maximaal als alle opgewekte energie gesaldeerd kan worden. Salderen betekent dat de door u opgewekte energie wordt afgetrokken van uw verbruik. U ontvangt dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten) voor de opgewekte energie, als de prijs die u betaalt voor de energie die u, op een ander tijdstip, van de energieleverancier afneemt.

Wat kost het u?
Sité investeert in de zonnepanelen, u betaalt hiervoor een vast bedrag in de maand. Het aanschafbedrag van de zonnepanelen wordt dus verrekend in uw “kale” huurprijs. Komt u in aanmerking voor huurtoeslag dan kunt u na plaatsing van de zonnepanelen eventueel ook meer huurtoeslag krijgen!

Was dit antwoord nuttig?

Geef uw beoordeling door middel van sterren:

Hoe kunnen wij u nog verder helpen?