240 woningen klaar voor de toekomst

In de Doetinchemse wijk Overstegen verbeteren wij de komende jaren ruim 240 woningen. Aanvullend op het reguliere groot onderhoud worden verduurzamingsmaatregelen getroffen, zoals het aanbrengen van extra isolatie en het installeren van zonnepanelen.

Overstegen denkt mee met Sité
Om te komen tot een goede aanpak van de woningen heeft Sité bewoners gevraagd mee te denken. Op een vooraanzicht en een plattegrond van hun woning gaven bewoners aan waar zij tevreden en waar ze minder tevreden over waren. Deze bewonerswensen hebben we zoveel mogelijk meegenomen in het plan. Daarnaast hebben enkele bewoners uit het plangebied een klankbordgroep gevormd, die Sité gevraagd en ongevraagd van advies voorziet. 

Klaar voor de toekomst
Met een nieuwe goed isolerende jas zijn de woningen straks helemaal klaar voor de toekomst. De onderaannemers van WDW brengen isolatiemateriaal aan in spouwmuren en kruipruimte en vervangen alle houten buitenkozijnen voor kunststof kozijnen met hoogwaardig isolatieglas. Daarnaast worden pv-panelen geïnstalleerd op het dak van de woning en krijgen alle woningen een mechanische afzuiging. Door de energiebesparende maatregelen krijgen de woningen straks een  lagere energie-index die overeenkomt met energielabel A+. Dat is een mooie stap, aangezien de woningen nu energielabel B/C hebben.

Planning

  • Fase I (56 woningen): november 2020 t/m maart 2021 > opgeleverd
  • Fase II (92 woningen): maart 2021 t/m november 2021 > opgeleverd
  • Fase III (92 woningen): november 2021 t/m mei 2022