240 woningen klaar voor de toekomst

In de Doetinchemse wijk Overstegen hebben wij de afgelopen jaren ruim 240 woningen verbeterd. Aanvullend op het reguliere groot onderhoud worden de woningen energiezuiniger gemaakt. Door bijvoorbeeld het extra isoleren van de schil van de woningen en het installeren van zonnepanelen.

Overstegen denkt mee met Sité
Om te komen tot een goede aanpak van de woningen heeft Sité bewoners gevraagd mee te denken. Op een vooraanzicht en een plattegrond van hun woning gaven bewoners aan waar zij tevreden en waar ze minder tevreden over waren. Deze bewonerswensen hebben we zoveel mogelijk meegenomen in het plan. Daarnaast hebben enkele bewoners uit het plangebied een klankbordgroep gevormd, die Sité gevraagd en ongevraagd van advies voorziet. 

Klaar voor de toekomst
Met een nieuwe goed isolerende jas zijn de woningen helemaal klaar voor de toekomst. De onderaannemers van WDW brachten isolatiemateriaal aan in spouwmuren en kruipruimte en vervingen alle houten buitenkozijnen voor kunststof kozijnen met hoogwaardig isolatieglas. Daarnaast zijn pv-panelen geïnstalleerd op het dak van de woning. De aangebrachte mechanische ventilatie zorgt voor voldoende schone lucht in huis. Door de energiebesparende maatregelen krijgen de woningen straks een  lagere energie-index die overeenkomt met energielabel A+. Dat is een mooie stap, aangezien de woningen nu energielabel B/C hebben.

Planning

  • Fase I (56 woningen): november 2020 t/m maart 2021 > opgeleverd
  • Fase II (92 woningen): maart 2021 t/m november 2021 > opgeleverd
  • Fase III (92 woningen): november 2021 t/m mei 2022 > opgeleverd