Een nieuwe stek op dezelfde plek

37 energiezuinige, comfortabele en levensloopgeschikte woningen

Op drie plekken in Drempt gaat Sité seniorenwoningen vervangen door 37 comfortabele, energiezuinige en levensloopgeschikte woningen.

Het hele plangebied bestaat uit vier deelgebieden:
Deelgebied 1: Kerkstraat 57 t/m 61 (In dit deelgebied bouwt Sité geen nieuwe woningen terug)
Deelgebied 2: Kerkstraat 66 t/m 74 en De Marke
Deelgebied 2: Dreef-Gildeweg en Ds. de Graaffweg
Deelgebied 3: Waardeel

Woonprogramma op begane grond
De nieuwe woningen krijgen het volledige woonprogramma (keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer) op de begane grond. Op de verdieping bevindt zich nog een extra slaapkamer. Daarmee zijn de woningen geschikt voor meerdere doelgroepen. 

Toegankelijk met rolstoel en rollator
Daarnaast biedt nieuwbouw de mogelijkheid om de woningen ruimer op te zetten dan nu het geval is. De nieuw te bouwen woningen zijn rollator- en rolstoeltoegankelijk.

Comfortabel en energiezuinig
De nieuwe woningen zijn helemaal van deze tijd. Met zonnepanelen om energie op te wekken en een elektrische warmtepomp die de woning verwarmt. En ook het koken gaat elektrisch. Volledig aardgasvrij en daarmee klaar voor de toekomst!

Blokje Om
Aannemer Dura Vermeer bouwt een groot deel van de woningen volgens hun concept Blokje Om, waarbij een blok woningen (circulair) wordt gesloopt met behoud van de fundering. Daar bouwen zij vervolgens de nieuwe woningen op. Daarmee kunnen ze in 20 dagen een woning realiseren.

Planning
Deelgebied 1: Kerkstraat 57 t/m 61: deze woningen zijn gesloopt en Sité bouwt hier geen nieuwe woningen terug.
Deelgebied 2: Kerkstraat 66 t/m 74 en De Marke: sloop en start bouw in 2022.
Deelgebied 2: Dreef-Gildeweg en Ds. de Graaffweg: sloop en start bouw in 2022.
Deelgebied 3: Waardeel: opgeleverd
 
Terugkerende bewoners eerst
Sité heeft de bewoners - de huurders van 55 jaar of ouder die op het moment van het sloopbesluit in een van de seniorenwoningen woonden - het recht gegeven om terug te keren naar een nieuwe woning. Iets meer dan de helft van de woningen is daarom al verhuurd. De overige woningen, die Sité regulier verhuurt, verschijnen voor de zomervakantie van 2022 op Thuis in de Achterhoek. 

Geen toekomst meer voor verouderde seniorenwoningen 
De keuze voor sloop en nieuwbouw is gemaakt omdat de huidige woningen niet meer voldoende aansluiten bij de wensen van bewoners. Financieel gezien was het verbeteren van deze woningen door onderhoud en renovatie niet aantrekkelijk.