Oplevering laatste nieuwbouwwoningen Drempt

37 energiezuinige, comfortabele en levensloopgeschikte woningen

Op 6 juli 2023 ontvingen de huurders van de Ds. de Graaffweg in Drempt de sleutel van hun nieuwe woning. Dit zijn de laatste zeven op te leveren nieuwbouwwoningen van een reeks van 37. In opdracht van Sité startte bouwbedrijf Dura Vermeer in het voorjaar van 2021 met de sloop en nieuwbouw. Al deze woningen zijn energiezuinig, comfortabel en levensloopgeschikt gebouwd.

Woonprogramma op begane grond
De nieuwe woningen hebben een keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping bevindt zich nog een extra slaapkamer. De woningen zijn rollator- en rolstoeltoegankelijk. Daarmee zijn de woningen geschikt voor meerdere doelgroepen. 

Comfortabel en energiezuinig
De nieuwe woningen zijn helemaal van deze tijd. Met zonnepanelen om energie op te wekken en een elektrische warmtepomp die de woning verwarmt. En ook het koken gaat elektrisch. Volledig aardgasvrij en daarmee klaar voor de toekomst!

Blokje Om
Aannemer Dura Vermeer bouwde een groot deel van de woningen volgens hun concept Blokje Om, waarbij een blok woningen (circulair) zijn gesloopt met behoud van de fundering. Op die fundering zijn de nieuwe woningen geplaatst. Een deel van de woningen in Drempt zijn op de eigen fundering teruggebouwd, een deel niet, omdat het stedenbouwkundig plan is aangepast.

Binnentuin
Op 21 maart 2024 werd de openbare binnentuin feestelijk geopend door wethouder Emmeke Gosselink en Michèle de Ruiter (strategisch manager Wonen & Vastgoed Sité) onder het toeziend ook van onze huurders en samenwerkingspartners. Dit is daarmee ook de afrondng van het bouwproject. 

Eerder hebben de nieuwe huurders, op basis van twee ontwerpen, hun voorkeur aangeven voor de inrichting van deze tuin. Een plaatselijk hovenier, die ook in één van deze huizen woont, regelde de aanleg van de binnentuin. Een aantal enthousiaste huurders gaan de binnentuin (mede) onderhouden.