Mijn Sité
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Voor vijfde jaar op rij beperkte huurverhoging

Huurders van Sité krijgen ook in 2018 slechts een beperkte huurverhoging. Voor het vijfde jaar op rij voeren wij niet de maximale huurverhoging door die wij mogen vragen van het Rijk. Het Rijk geeft verhuurders de mogelijkheid om de huren te verhogen met het inflatiepercentage (1,4%), aangevuld met een extra percentage (2,5%), waardoor er een huurverhoging van 3,9% mogelijk is. Sité gaat voor goed en betaalbaar wonen in Doetinchem en Bronckhorst en kijkt daarom jaarlijks kritisch naar het aanpassen van de huren. Ook dit jaar vraagt Sité, voor het vijfde jaar op rij, niet het maximale, maar slechts een beperkte huurverhoging op basis van de huursombenadering. De gemiddelde huurverhoging die wij vragen is 1,4%.

90% woningen Sité is goedkoop of betaalbaar
'Wij zijn er voor mensen met lage inkomens. Wij helpen hen bij het vinden van een passende woning en we investeren in de kwaliteit van onze woningen’’, vertelt Claus Martinot, directeur-bestuurder bij Sité. Zo is 90% van de woningen van Sité, goedkoop of betaalbaar. Dit zijn woningen met een huurprijs die valt binnen de grenzen voor het aanvragen van huurtoeslag. ‘Wij zorgen ervoor dat we voldoende woningen in ons bezit hebben, die goedkoop of betaalbaar zijn, zodat we passende woningen hebben voor mensen met een kleine portemonnee’, vertelt Martinot.

Huurprijs die past bij kwaliteit van de woning
Verhuurders krijgen jaarlijks de mogelijkheid om de huren van hun woningen aan te passen. Sité kiest er niet voor om inkomensafhankelijk te verhogen, maar gaat voor een huurverhoging op basis van de huursombenadering. Bij de huursombenadering krijgt niet iedere woning dezelfde huurverhoging. Woningen die een relatief lage huurprijs hebben, kunnen een hogere huurverhoging krijgen dan woningen die al een passende prijs hebben. Het voordeel van de huursombenadering is dat de huurprijs van woningen meer in overeenstemming gebracht kan worden met de kwaliteit van de woning. Voor de huurverhoging kijkt Sité naar de afstand tussen de prijs die zij vindt passen bij een woning en de huurprijs die de huurder op dit moment betaalt.

Huurders vóór 1 mei bericht
Wij hebben het voorstel voor de huurverhoging met bewonersvereniging Siverder besproken en Siverder is akkoord gegaan met deze minimale verhoging. Huurders van Sité krijgen vóór 1 mei een brief over de huurverhoging.

Meer informatie over de huurverhoging per 1 juli 2018 is hier te vinden.