Mijn Sité
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Sité verhuurt 4 woningen met voorrang aan jongeren

Ben je tussen de 23 en 30 jaar, heb je een inkomen boven de huurtoeslaggrens en sta je ingeschreven bij Thuis in de Achterhoek? Kijk dan gauw op de website van Thuis in de Achterhoek, want Sité biedt nu vier nieuwbouwwoningen in Doetinchem te huur aan met voorrang! Dit zijn: Ruimzichtlaan: 115, 119, 134 en 138. Reageren kan nog tot 30 oktober. Hier vinden jullie meer informatie: https://www.thuisindeachterhoek.nl/Nieuws-Nieuws/Artikel-248/.

Waarom biedt Sité deze woningen aan?
Sité verhuurt dit jaar 10 woningen met voorrang aan jongeren om meer inzicht te krijgen in de woonwensen van jongeren die op zoek zijn naar een woning. Is er vooral vraag naar woningen die al helemaal af zijn, of juist naar kluswoningen die jongeren naar wens kunnen opknappen? Wij gaan met woningzoekenden in gesprek. Zo slaan we twee vliegen in één klap: we helpen een jongere aan een woning én wij krijgen een nog beter beeld van hetgeen zij zoeken.

Jongeren tussen de 23 en 30
Sité selecteert 10 verschillende woningen in 2017 om met voorrang te verhuren aan jongeren tussen de 23 en 30 jaar, met een inkomen dat niet afhankelijk is van huurtoeslag. Dit is een andere groep dan de jongeren onder de 23 jaar die meestal wel afhankelijk zijn van huurtoeslag. Woningzoekenden, ook jongeren, kunnen bij Sité binnen een jaar een woning vinden. Dit vinden wij een acceptabele periode. Om te kunnen beoordelen of wij het juiste aanbod hebben voor deze groep, starten we deze pilot.

Aandacht voor jongeren
Naast de voorrangsregel voor jongeren onder de 23 jaar en de pilot van Sité voor jongeren tussen de 23 en 30 jaar, geven wij via de website van Thuis in de Achterhoek, waar het huurwoningaanbod in de Achterhoek te vinden is, extra aandacht aan jonge woningzoekenden. Zo is er op ThuisindeAchterhoek.nl: http://www.thuisindeachterhoek.nl, informatie te vinden over voor het eerst op jezelf wonen en wat daar zoal bij komt kijken, wordt er op sociale media regelmatig aandacht besteedt aan informatie voor jongeren, is ThuisindeAchterhoek gestart met Instagram, om zo nog meer aansluiting te vinden met deze doelgroep en doet Thuis in de Achterhoek mee aan de Talententuin Achterhoek (deze vindt plaats op 24 november, meer informatie hierover volgt nog).