Mijn Sité
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Nieuwbouw Saronix en Lookwartier goed van start

Sité Woondiensten breidt haar woningbezit uit in Doetinchem. Op het Saronixterrein en in het Lookwartier verrijzen 56 nieuwe woningen. De voorbereidende werkzaamheden gingen deze zomer al van start en de eerste contouren zijn inmiddels zichtbaar. In bijzijn van aannemer, gemeente en betrokkenen van Sité gaven Claus Martinot directeur-bestuurder van Sité Woondiensten en wethouder Ingrid Lambregts van de gemeente Doetinchem dinsdag 19 december het officiële startsein voor de realisatie van de nieuwbouwwoningen. Samen metselden zij de symbolische eerste steen. Op de markante plek centraal in Doetinchem nemen verschillende doelgroepen in de zomer van 2018 hun intrek.

Op het Saronixterrein en in het Lookwartier in Doetinchem komen woningen voor verschillende doelgroepen. Sité bouwt 56 huizen voor (kleine) gezinnen, ouderen en mensen met een beperking.

Energieneutraal
De woningen die op het Saronixterrein en het Lookwartier verrijzen worden energieneutraal gerealiseerd. Claus Martinot licht toe: “Energieneutraal betekent dat het in deze woningen mogelijk is om met fors minder energieverbruik te wonen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van onze huurders.” Op het Saronixterrein en het Lookwarlier verrijzen verschillende woningtypen, zodat het voor verschillende doelgroepen mogelijk is om op een markante plek te wonen met een lage energierekening. Een energieneutrale woning verbruikt, gemiddeld, evenveel energie als de woning zelf opwekt.

Betrokken partijen
Met de bouw van verschillende woningtypes komt Sité tegemoet aan de vraag die er op dit moment is in Doetinchem. Vooral de vraag naar woningen voor kleine huishoudens neemt toe, daarnaast heeft Sité extra aandacht voor doelgroepen die hulp nodig hebben bij het wonen. Waar maatwerk nodig is, bekijkt Sité samen met partners wat de mogelijkheden zijn. Het wonen, dat in 2018 in het appartementencomplex opstart, is hier het resultaat van een mooie samenwerking tussen zorgorganisatie Estinea en Sité.

Saronixterrein en Lookwartier
Op het Saronixterrein verijst een appartementengebouw van twintig woningen. In dit appartementencomplex kunnen mensen met een licht verstandelijke beperking onder begeleiding van Estinea wonen. Naast dit complex komen twee rijen van vier eengezinswoningen en nog twee levensloopgeschikte woningen. Levensloopgeschikte woningen zijn woningen die ook geschikt zijn voor mensen in een rolstoel, met keuken, bad- en slaapkamer op de begane grond. Op de verdieping bevinden zich nog twee slaapkamers. In het Lookwartier worden 26 woningen gebouwd: veertien eengezinswoningen, vier beneden- en acht bovenwoningen. De beneden- en bovenwoningen zijn vooral geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens, zowel voor jongeren als ouderen. Een aantal woningen zijn met voorrang aan jongeren tussen de 23 en 30 jaar verhuurd. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd en Sité verwacht de nieuwe huurders in de zomer  de sleutels van hun nieuwe woning te kunnen overhandigen.