Mijn Sité
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Brand flat Caenstraat

Afgelopen nacht is er brand uitgebroken op het dak van één van onze flatgebouwen aan de Caenstraat in Doetinchem. Tijdens de brand heeft de brandweer het hele flatgebouw ontruimd. Bewoners zijn allen ondergebracht in wijkservicecentrum de Daele, waarbij de Burgemeester, medewerkers van Buurtplein BV en Sité aanwezig waren. Vroeg in de ochtend gaf de brandweer het sein ‘Brand meester’ en konden de meeste bewoners terugkeren naar hun woning. Onze directeur-bestuurder Claus Martinot heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan het complex waar de brand heeft gewoed. Hij heeft met een aantal bewoners gesproken. 

Schade, herstel en opvang
Helaas zijn drie woningen op dit moment onbewoonbaar door schade als gevolg van de brand.Bewoners van deze woningen hebben tijdelijk opvang gevonden bij buren, familie of bekenden. Tijdelijke vervangende woonruimte kunnen zij regelen via hun inboedelverzekering. Stichting Salvage en Sité hebben op dit moment acties uitgezet met betrekking tot schoonmaak en herstel van de woningen en het complex.

Onderzoek naar oorzaak brand
Er is nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de brand. Hier wordt momenteel onderzoek naar gedaan. Op het moment dat hier meer over bekend is, kunnen wij waar nodig passende maatregelen nemen.

Vragen?
Bewoners kunnen met vragen terecht in de modelwoning, Caenstraat 420. Ook kunnen zij contact opnemen met onze wijkconsulent, Jolanda de Zwart op telefoonnummer (0314) 37 57 45.