Wij zoeken een wijkconsulent!

[24-03-2023] Kun jij met jouw communicatieve vaardigheden netwerken als de beste? Ben jij in staat onze bewoners te stimuleren en motiveren om een bijdrage te leveren aan hun leef- en woonomgeving en ben je een èchte teamplayer? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 
Wij zoeken een sociale, flexibele en energieke Wijkconsulent (28 uur).

Wat je gaat doen

Als Wijkconsulent bevorder je de leefbaarheid en bewonersparticipatie door middel van intensief sociaal beheer. Je werkt namens Sité in de wijken, al dan niet samen met andere partijen. Mede dankzij jouw inzet zorgt Sité voor een prettige leef- en woonomgeving voor onze bewoners. Zo ga je het gesprek aan met bewoners en treed je waar nodig op als bemiddelaar als er klachten en/of overlast wordt ervaren en/of sprake is van bewonersconflicten. Je zorgt ervoor dat bewoners zich gehoord voelen en een bijdrage kunnen leveren aan hun woning en woonomgeving. Ook neem je initiatieven voor projecten gericht op de verbetering van de leefbaarheid en pak je hierin een faciliterende rol.
 
Je signaleert proactief individuele en collectieve (sociale) bewonersvragen, -problemen en ontwikkelingen in de buurten en wijken en neemt initiatief om deze te vertalen naar collectieve acties in de wijk. Je stimuleert de eigen verantwoordelijkheid van bewoners in de aanpak van woonproblemen en je schat de zelfregie van bewoners goed in en handelt daarnaar. In voorkomende situaties schakel je met relevante collega’s, maatschappelijke organisaties en/of hulpinstellingen. Tijdens jouw werkzaamheden weet jij dan ook de verbinding te maken met je collega’s en de diverse andere betrokken partijen. Hierbij weet je een goede inschatting te maken tussen het spanningsveld van de bewonersbelangen en het organisatiebelang.
 
Naast het in contact zijn en blijven met bewoners en andere partijen, zorg je voor een correcte administratieve afhandeling zodat is vastgelegd wat er in onze wijken en buurten gebeurt en speelt. Tot slot signaleer en analyseer je knelpunten en draag je bij aan optimalisatie van het proces.

Jouw toekomstige team

Het team Wijk- en Woonadvies bestaat inclusief de vacature uit 7 professionals. In het team zitten 4 wijkconsulenten, 1 consulent huurincasso en 2 woonadviseurs. Je werkt nauw samen met het team Wijk- en Complexbeheer (4 professionals). Jouw manager Minke Pieters is de Teamleider Wijk en Wonen. 

Wie ben jij?

 • Je bent een sociale, flexibele en energieke professional die sterk in de schoenen staat;

 • Je kan goed met mensen omgaan, hebt een groot empathisch vermogen en bent open en toegankelijk;  

 • Je weet zelfstandig, stevig en besluitvaardig op te treden in emotionele situaties;

 • Met jouw goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden kan jij een relevant netwerk opbouwen en onderhouden. In een organisatie die constant in beweging is, voel jij je op je best;

 • Je bent proactief en krijgt energie van het aandragen van nieuwe ideeën;

 • Ook weet je anderen mee te nemen in de gewenste ontwikkeling. Tijdens het proces weet jij met jouw helikopterview het overzicht te bewaren. 

Wat vragen wij?

 • HBO werk en denkniveau;

 • Kennis van relevante wet- en regelgeving (o.a. WSNP en huurrecht);

 • Werkervaring met wonen en complexe overlastsituaties.   

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie, leuke collega’s en een prettige informele werksfeer;

 • Een jaarcontract voor 28 uur per week met uitzicht op een vast contract bij wederzijdse tevredenheid;

 • Een bruto maandsalaris conform schaal H van de CAO Woondiensten (€ 3.407 - €4.196) bij fulltime (36 uur). Inschaling afhankelijk van je ervaring en opleiding;

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en faciliteiten, zodat je alle vrijheid hebt om je werk goed én op elke plek te kunnen doen;

 • Een informele organisatie waarbij je volop ruimte krijgt voor eigen initiatief, persoonlijke groei en ontwikkeling. 

Waarom wil jij bij Sité werken?

Omdat je iets wilt betekenen voor een ander en jij met jouw werk bij ons direct kan bijdragen aan een fijn thuis voor meer dan 16.000 mensen in circa 8.000 huizen in ons werkgebied. In ons werk staan mensen centraal en gaan we betekenisvolle verbindingen aan met onze huurders en partners. Omdat je gepassioneerd bent en je in jouw werk bij ons daadwerkelijk bijdraagt aan mensen aan het wonen helpen en houden en hier het stapje extra voor zet wanneer nodig. Je gaat samenwerken met collega’s en ambassadeurs met hart voor mensen. We zijn samen in beweging om mensen een thuis in de Achterhoek te geven. Dat doen we met veel plezier. Vertrouwen en waardering staan voorop en bij twijfel: doen! De collega’s van Sité maken het verschil voor huurders in de Achterhoek! Doe jij met ons mee?!

Enthousiast geworden?

We gaan heel graag met je in gesprek! Jouw sollicitatie ontvangen we via vacature@swd.nl.
Wil je eerst meer informatie voordat je jouw sollicitatie verstuurt? Neem dan contact op met Jolanda de Zwart. Als enthousiaste Wijkconsulent kan zij met haar werkervaring ongetwijfeld je vragen beantwoorden. Je bereikt haar via (06) 53 62 93 78. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Lizet Elfring, bevlogen HR adviseur, via (06) 26 39 70 90.