Verduurzaming woningen Gaanderen

Aannemer Veluwezoom Verkerk gaat in opdracht van Sité 79 woningen in Gaanderen verduurzamen. De huurwoningen liggen verspreid en verschillen qua type.

Het zijn woningen aan de Bloemenweg, Koningin Beatrixstraat, Prinses Irenestraat, Prinses Margrietstraat, Warnersstraat, Akkerstraat, Langstraat, Van Damstraat, Van Roggenstraat, Hoofdstraat, Korte Huitinkstraat en Lange Huitinkstraat.

Isolatie, HR++ glas en zonnepanelen
Het betreft onder andere het isoleren van het dak, gevelherstel, vervangen van het glas voor HR++, het saneren van asbest, het treffen van voorbereidingen voor het aanbrengen van zonnepanelen en mogelijk het vervangen van de keuken, badkamer en/of toilet.

Renovatie- en grootonderhoudplan per woning
Tijdens twee informatieavonden (in mei) zijn de huurders bijgepraat over de plannen. Ook konden ze vragen stellen en werd input opgehaald. Eerder gebeurde dit al via de huis-aan-huis bezoeken en met een enquête. Dit alles wordt gebruikt voor het opstellen van een renovatie-/grootonderhoud plan per woning.

Start werkzaamheden
De werkzaamheden starten in het derde kwartaal van 2024. Als alles volgens planning verloopt, zijn alle woningen gereed in het derde kwartaal van 2025.