Superburen in het zonnetje gezet

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Doetinchem werden de winnaars van de Superbuurverkiezing in het zonnetje gezet door burgemeester Boumans. Deze inwoners van Doetinchem werden stuk voor stuk door hun buren genomineerd voor de titel Superbuur, omdat zij in hun buurt de Burendag organiseren, zwerfafval of sneeuw ruimen, de ramen van de buren lappen, andermans tuintje onderhouden of jong en oud in de wijk bij elkaar weten te brengen. De Superbuurverkiezing is onderdeel van de campagne #halloburen. Deze werd gelanceerd door gemeente Doetinchem, Buha, Sité en Buurtplein om het contact tussen buren te verbeteren.

Een superbuur nomineren

Tot 31 oktober 2019 konden inwoners van Doetinchem hun beste buur nomineren voor de titel Superbuur. De organisatie werd overstelpt met nominaties en hartverwarmende verhalen van buren die zich belangeloos inzetten voor hun naasten en het verschil maken voor hun buren. Daardoor was het mogelijk om voor elke wijk in Doetinchem een Superbuur te kiezen. Onder luid applaus kregen zij uit handen van de burgemeester een attentie en een mooie bos bloemen. 
 

Beter een goede buur…

Als je je buren kent, is de kans op irritaties veel kleiner. En mocht er toch iets zijn, dan is de drempel veel lager om hierover het gesprek aan te gaan met de buurman of buurvrouw. Om te stimuleren dat buren met elkaar in contact komen en iets met of voor elkaar doen, lanceerden Gemeente Doetinchem, Buurtplein, Sité en Buha samen de campagne #halloburen. Binnen de campagne worden ideeën geboden die kunnen helpen om het contact met buren tot stand te brengen of te verbeteren. Een voorbeeld zijn de gratis #halloburen-kaartjes. Deze zijn verkrijgbaar bij de samenwerkende organisaties en te gebruiken om een buurman of buurvrouw te bedanken, uit te nodigen op de koffie of welkom te heten in de buurt.
 

Meer informatie

Meer informatie over de activiteiten binnen de #halloburen-campagne is te vinden op www.doetinchem.nl/halloburen.