Struikroven in Drempt

[07-11-2022] Zaterdag 5 november vond er weer een Struikroofactie plaats in Drempt. Dit keer rondom het sloopgebied aan de Dreef-Gildeweg en de Ds. De Graaffweg. De roversactie was gezamenlijk initiatief vanuit Sité, Present Achterhoek en Stichting Struikroven. 

Het doel van struikroven is om met elkaar zoveel mogelijk groen uit de tuinen te redden op sloop- en bouwlocaties. Nelly de Vries (directeur Stichting Present Achterhoek) en Els Birkenhäger (directeur-bestuurder Sité) startten de Struikroofactie met het uitgraven van de eerste plant in het sloopgebied. Vervolgens konden buurtbewoners planten roven voor in hun eigen tuinen. Ook ging een deel van het groen diezelfde dag nog naar Wehl, waar Sité, Present Achterhoek en Buurtplein tijdens de Sociaal Groen Dag een aantal voortuinen opknapte. Zo kwam al het groen goed terecht!  

Sité omarmt dit initiatief vanuit haar visie op duurzaamheid en het belang van groen en biodiversiteit in wijken en buurten. Want in een groene wijk is het prettiger wonen. Daarnaast bevordert dit soort activiteiten de sociale samenhang in buurten.