Sloop van acht woningen in Schöneveld van start

Deze week is gestart met de sloop van acht eengezinswoningen aan de Ruyslaan 2 t/m 16 in Schöneveld. In 2017 maakten de huurders van deze woningen zelf de keuze voor sloop-nieuwbouw. Als aanspreekbare verhuurder vinden wij het belangrijk om onze huurders een stem te geven in de toekomstplannen voor de huurwoningen. Daarom zijn we destijds met alle bewoners in gesprek gegaan. De bewoners maakten bewust een keuze voor sloop-nieuwbouw.

Op de locatie komen acht multifunctionele huurwoningen terug. Deze woningen krijgen een badkamer en slaapkamer op de begane grond. Op de verdieping komen nog één of twee slaapkamers. De voormalige huurders hebben de mogelijkheid om terug te keren naar de nieuwbouw. Ook mogen zij meedenken over hoe de nieuwe woning eruit komt te zien.
 
De komende periode wordt het nieuwbouwplan samen met terugkeerders verder afgerond. We verwachten eind dit jaar te kunnen starten met de nieuwbouw. Begin 2021 zouden de eerste woningen dan al opgeleverd kunnen worden.
 
In Schöneveld Noord hebben we de afgelopen jaren een kleine 250 woningen verbeterd door onderhoud en renovatie uit te voeren. Deze acht woningen zijn de laatste woningen in de wijk die aangepakt worden.