Sleuteluitgifte voor huurders nieuwbouw Katjesbos

De komende weken ontvangen de huurders van onze nieuwbouwwoningen aan de Katjesbos in Doetichem de sleutel van hun nieuwe woning. In de Doetinchemse wijk Wijnbergen heeft Sité negentien energiezuinige gezinswoningen afgenomen bij bouwbedrijf Roosdom Tijhuis.  

Ruime energiezuinige gezinswoningen  

De negentien ruime eengezinswoningen zijn verdeeld over drie blokken. Op de begane grond is een ruime woonkamer met open keuken te vinden. De verdieping is opgedeeld in twee ruime slaapkamers en een badkamer met tweede toilet. Vanuit de verdieping gaat een vaste trap naar zolder die bewoners naar eigen smaak kunnen inrichten. Het zijn duurzame woningen met goede isolatie. Op het dak liggen zonnepanelen. Verder heeft Roosdom Tijhuis bij de bouw zoveel mogelijk met duurzame en milieuvriendelijke materialen en technieken gewerkt. 

Toenemende vraag naar betaalbare gezinswoningen 

De aanschaf van deze negentien gezinswoningen is een antwoord op de toenemende vraag op de Doetinchemse woningmarkt naar betaalbare gezinswoningen. Eerder al gaf directeur-bestuurder Els Birkenhäger aan hier erg blij mee te zijn: “Mooi dat we met de komst van deze woningen weer extra voldoen aan de behoefte aan huurwoningen die we in de gemeente zien”. 

Over Wijnbergen 

In Wijnbergen verrijst een mooie, nieuwe uitbreidingswijk met verschillende woningtypen. Sociale huurwoningen horen hierbij, om diversiteit in de wijk aan te brengen. De wijk is nog volop in ontwikkeling en we streven ernaar om hier in de toekomst nog meer sociale huurwoningen te realiseren. 

Naast het toevoegen van nieuwe woningen, investeert Sité de komende jaren flink in de kwaliteitsverbetering en verduurzaming van haar bestaande woningen, om zo goed en prettig wonen mogelijk te blijven maken in de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst.