Sleuteloverdracht eerste NOM-woningen Sité

Deze week ontvangen de huurders van de acht nieuwe woningen aan de Hofstraat de sleutel van hun nieuwe woning. In opdracht van Sité heeft Veluwezoom Verkerk hier vier nul-op-de-meter (NOM) gezinswoningen en vier NOM levensloopbestendige woningen gerealiseerd. Bijzonder aan deze oplevering: het zijn de eerste NOM-woningen die Sité toevoegt aan haar bezit. Dit is weer mooie stap in de richting van een energiezuinige en duurzame woningvoorraad.  

Wonen met nul op de meter 
Ook voor de nieuwe bewoners is het een bijzonder moment. Zij wonen straks in een huis dat speciaal is uitgerust om zo min mogelijk energie te verbruiken en daarnaast ook nog zelf energie opwekt. Bij laag of gemiddeld verbruik is de hoeveelheid energie die een bewoner nodig heeft om comfortabel te kunnen wonen lager of gelijk aan de door de woning opgewekte energie. Een gasaansluiting is niet meer aanwezig. Daarmee zijn de woningen helemaal klaar voor een gasloze toekomst.  

Extra begeleiding voor bewoners 
Energiezuinige systemen in de woning zorgen voor verwarming, warm tapwater en goede ventilatie. Voor de meeste bewoners zal dit anders gaan dan dat ze tot nu toe gewend zijn. Om ervoor te zorgen dat de verschillende systemen goed functioneren en de bewoners kunnen genieten van een comfortabele woning, werkt Sité samen met Woonsupportplus. Deze organisatie begeleidt onze huurders tot een jaar na de sleuteloverdracht.   

Nieuw gevarieerd aanbod in het centrum 
De keuze om deze woningtypen te bouwen aan de Hofstraat sluit aan bij de huidige en toekomstige vraag naar betaalbare gezinswoningen en levensloopbestendige woningen in Doetinchem. Eerder deze zomer werden al twaalf woningen aan de Kennedylaan opgeleverd. Begin oktober staat de sleuteloverdracht gepland van de dertien appartementen aan de Hofstraat/Pompenhof.  

In totaal realiseert Sité aan de Hofstraat en J.F. Kennedylaan 33 zeer energiezuinige sociale huurwoningen in Doetinchem. De woningen bieden de bewoners een comfortabele woning met stabiele woonlasten. Site draagt daarmee bij aan goed en betaalbaar wonen voor verschillende doelgroepen in het centrum van Doetinchem.