Sité zet Dag van het Huren in het teken van Samen Leven

Wat betekent ‘Samen Leven’ voor u? Sité nodigt u van harte uit om zaterdag 6 oktober, tussen 10.00 en 13.00 uur naar theater Amphion te komen. U kunt hierover dan samen met ons en met diverse lokale zorg- en buurtorganisaties, in gesprek gaan tijdens een informatiemarkt en tijdens een themasessie. Ook kunt u onze directeur-bestuurder Claus Martinot nog de hand schudden, voordat hij per 1 november met pensioen gaat.

Welke ideeën heeft u om uw straat of buurt nog leuker te maken? Welke oplossingen ziet u om overlast te voorkomen of tegen te gaan? Welke rol ziet u daarbij voor uzelf en wat kan Sité betekenen of de zorg- of buurtorganisatie? Op 6 oktober gaan we op deze vragen in.
 
Informatiemarkt
Op de Samen Leven informatiemarkt vindt u diverse lokale organisaties die een rol hebben bij overlast en leefbaarheid. Er zijn zorgorganisaties die kwetsbare mensen begeleiden bij het zelfstandig wonen. Maar u vindt er ook bewonersinitiatieven, klushulp, de Stadskamer en de wijkagent. En natuurlijk is Sité er.
 
Themasessie
Wat als Samen Leven niet goed gaat? In de Rijdende Rechter zien we hoe irritaties tot burenruzies leiden. Hoe gaan we daar als verhuurder mee om? Wat kunnen én mogen we als corporatie doen? Tijdens een themasessie bieden onze wijkconsulent, de jurist en de gerechtsdeurwaarder een uniek kijkje achter de schermen van een overlastcase. We nodigen u uit met ons mee te denken: Is de huidige aanpak wel de beste manier? Welke rol kunt u als omwonende spelen bij overlast?
 
Afscheid
U heeft het waarschijnlijk al gehoord of gelezen; Claus Martinot gaat per 1 november met pensioen. Wilt u hem nog bedanken of geluk wensen? Tijdens de Dag van het Huren kunt u een videoboodschap voor hem achterlaten. Uiteraard is Claus aanwezig om u de hand te schudden.
 
Samen eten
Bij Samen Leven hoort samen eten. Voor de Dag van het Huren willen we een keukenbrigade van huurders samenstellen. Heeft u een heerlijk recept en wilt u hapjes maken? U kunt zich aanmelden voor de keukenbrigade via jessica.brinksma@swd.nl.
 
Tot zaterdag 6 oktober!