Sité verduurzaamt 101 appartementen Rode-Kruisplein

[26-01-2022] Sité gaat voor goed en betaalbaar wonen. Daarom investeren we continu in de kwaliteit, duurzaamheid en geschiktheid van onze woningen. De focus ligt hierbij vooral op het goed onderhouden en energiezuinig maken van ons huidige bezit, zodat onze woningen straks klaar zijn voor de toekomst. In april start partner Nijhuis Bouw daarom met onderhouds- en renovatiewerkzaamheden aan de 101 appartementen aan het Rode-Kruisplein in Doetinchem.

Aandacht voor ‘wat’, maar ook zeker voor ‘hoe’
Voordat het plan voor groot onderhoud en renovatie er lag is met alle bewoners persoonlijk gesproken. Over wat ze nodig hebben om comfortabel te wonen, maar vooral over hoe en welke extra aandacht en begeleiding nodig is, gelet op de hoge leeftijd van een groot deel van de bewoners. 
 
Energiezuinig, comfortabel én toegankelijk
Naast het noodzakelijk onderhoud dat straks plaatsvindt, zorgen verschillende energiebesparende maatregelen ervoor dat bewoners straks over een woning beschikken die energiezuiniger (minimaal energielabel A) en comfortabeler is. Bijvoorbeeld door het extra isoleren van de spouwmuren waar dat nodig is, het extra isoleren van het dak en het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen met isolatieglas en ventilatieroosters.
 
Daarnaast vroegen bewoners Sité om ook goed naar de toegankelijkheid van de woningen en het woongebouw te kijken. Onder meer door iets te doen aan de hoogteverschillen in de galerijen bewegen bewoners zich straks makkelijker door hun woongebouw.
 
Werkzaamheden in april van start
Met het enthousiasme van de bewoners op zak start Nijhuis Bouw in april met de werkzaamheden. Naar verwachting kunnen alle bewoners eind 2022 genieten van het extra comfort van hun woning en profiteren ze van het lagere energieverbruik.