Sité neemt 66 woningen in Doetinchem van Mooiland over

Sité neemt op 28 februari 2020, 66 huurwoningen in Doetinchem over van woningcorporatie Mooiland. Sité is regionaal verankerd in Doetinchem en daarom voor Mooiland de logische partner voor de overname. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Om welke huurwoningen gaat het?

Het gaat in totaal om 38 huurwoningen aan de Moerbeibloesem en Perzikbloesem en 28 woningen aan de Henri Dunantlaan in de gemeente Doetinchem. Sité Woondiensten verhuurt circa 8.000 woningen in de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst.

De verkoop

Mooiland is verspreid door heel Nederland in meer dan 100 gemeenten actief. Buiten de regio Noordoost-Brabant gaat het vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt: “We zien dat andere corporaties daar met hun netwerk meer kunnen betekenen voor huurders. Wij hebben daarom de ingrijpende keuze gemaakt om de komende jaren een groot deel van ons bezit te verkopen, bij voorkeur aan andere corporaties. Hierdoor kunnen we met meer focus werken en zijn we een volwaardige woningcorporatie in onze kernregio Noordoost-Brabant en enkele andere gemeenten (Gennep, Breda, Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen). Mooiland is blij met de verkoop aan Sité, als regionaal verankerde organisatie. Zo blijven de woningen en de maatschappelijke taak in de sociale huursector. Dat is voor Mooiland een belangrijke overweging bij de verkoop.”

Sociale huurwoningen behouden voor de Achterhoek

Sité is blij met de overname van 66 woningen in Doetinchem. Els Birkenhäger, directeur-bestuurder bij Sité, vertelt: “Wij voelen ons verantwoordelijk voor het bieden van passende, betaalbare woonruimte aan mensen die hierop aangewezen zijn. Door de overname van de sociale huurwoningen van Mooiland in Doetinchem, zorgen wij dat deze behouden blijven voor de sociale volkshuisvesting en dat de huidige bewoners hier kunnen blijven wonen, zonder dat het voor hen ingrijpende gevolgen heeft”. Birkenhäger vervolgt: “Dit kan anders zijn wanneer de woningen opgekocht zouden worden door een commercieel vastgoedbedrijf”. De huurprijzen van Sité liggen gemiddeld ruim onder de prijs die zij mogen vragen voor een woning en dat doet de Doetinchemse corporatie juist om het wonen betaalbaar te houden.

Welkomstbrief en persoonlijk contact

De verkoop en de overdracht van de woningen kende een zorgvuldig proces, waaraan Mooiland en Sité Woondiensten gezamenlijk werkten. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname. De komende periode ontvangen de huurders een welkomstbrief van Sité en worden ze persoonlijk door ons bezocht.