Sité behoort tot de Top 10 duurzaamheidsprijs 2021

[01-06-2021] Sité heeft de 9de plaats bij de duurzaamheidsprijs 2021 behaald. De duurzaamheidsprijs voor woningcorporaties is tot stand gekomen op basis van open data. Aan de Caenstraat in Doetinchem nam Michèle de Ruiter, Manager Ontwikkeling & Wonen bij Sité, de award in ontvangst.

‘Een mooie aanmoediging om door te gaan op de ingeslagen weg’
Michèle de Ruiter van Sité reageert: “Deze prijs is ook te danken aan onze huurders. Uiteindelijk is de prijs gebaseerd op hun energieverbruik. We zien het als een mooie aanmoediging om door te gaan op de ingeslagen weg”. De afgelopen jaren heeft Sité flink geïnvesteerd in het energiezuinig maken van haar woningen. De Caenstraat is daar een voorbeeld van. In 2018 en 2019 zijn hier zes flats met in totaal 342 woningen opgeknapt en energiezuiniger gemaakt.
 
Ook in Schöneveld is de afgelopen jaren op grote schaal gerenoveerd. Maar liefst 260 woningen werden hier verduurzaamd. “En momenteel gaat er onder andere een ‘bouwtreintje’ door Overstegen. Onder leiding van WDW/Van Wijnen pakken we verspreid over een aantal jaar ook hier 250 woningen aan. De komende jaren blijven wij dus mooie stappen maken”, aldus De Ruiter.
 
Over de duurzaamheidsprijs
De duurzaamheidsprijs is door Republiq in het leven geroepen om koplopers in de corporatiesector aan te moedigen voor de stappen die zij hebben gezet in het terugdringen van het energiegebruik van woningen. Zij vergeleken het energieverbruik van het bezit van de corporaties tussen twee opvolgende jaren. De benodigde (open) data is door Republiq opgevraagd bij de drie grootste netbeheerders (Stedin, Enexis en Liander) en het Kadaster.

Kees den Dekker, adviseur bij Republiq: “Wanneer we het over duurzaamheid hebben, denken we al snel aan het verminderen van onze CO2-uitstoot. De corporatiesector en haar huurders werken hier hard aan. Bij Republiq vinden we dat de koplopers in de sector een schouderklopje verdienen. Daarom vergelijken wij de CO2-reductie van alle woningcorporaties in Nederland. En de grootste bespaarders, die belonen we ieder jaar met onze duurzaamheidsprijs!”.
 
Een sociale award
De top 10 heeft een award in ontvangst mogen nemen. Voor deze duurzame prijs werkte Republiq samen met InnAut. InnAut is een technische sociale onderneming uit ’s-Hertogenbosch die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt naar een baan of opleiding binnen de techniek.