Saar Veneman start per 20 augustus als directeur-bestuurder bij Sité Woondiensten

[08-05-2024] Saar Veneman, op dit moment directeur bij Achterhoek Ambassadeurs, start per 20 augustus als directeur-bestuurder bij Sité Woondiensten. Saar Veneman volgt Els Birkenhäger op als directeur-bestuurder bij de Doetinchemse woningcorporatie. Birkenhäger nam in maart afscheid van Sité, die op dit moment wordt bestuurd door een interim bestuurder. Sité startte, bij de aankondiging van het vertrek van Birkenhäger, de werving van een nieuwe directeur-bestuurder en is blij te kunnen melden dat Saar Veneman per 20 augustus aantreedt als directeur bestuurder. 

Bekend regionaal gezicht met bestuurlijke ervaring
Veneman is voor velen in de Achterhoek een bekende, onder meer door haar spilfunctie binnen de unieke Achterhoekse samenwerking Achterhoek Ambassadeurs en daarbinnen tussen de Achterhoek Board, Achterhoek Raad en de zes thematafels. Daarnaast was ze directeur van de Achterhoek Ambassadeurs.
 
Innovatie en samenwerking met partners van belang
Veneman: “Ik heb Sité leren kennen als een betrokken organisatie en kijk er naar uit om, samen met alle collega’s, mensen een fijn en veilig thuis te bieden. De opgaven voor woningcorporaties zijn groot. Er is vraag naar meer nieuwe woningen, tegelijkertijd moet de huidige voorraad worden verduurzaamd en is het belangrijk dat woningen voor huurders betaalbaar blijven. Dit vraagt innovatie en samenwerking met partners in de regio. Vanuit mijn ervaring in de Achterhoek weet ik dat we dit in onze regio als geen ander kunnen.”
 
Verbindend en waardegedreven (be)sturen
De Raad van Commissarissen van Sité: “We zijn ervan overtuigd dat Sité onder leiding van Saar de meerjarenkoers van Sité verder brengt zoals huurders en partners van Sité dat mogen verwachten. En dat ze dat doet op een verbindende en waardegedreven wijze die past bij Sité. We kijken dan ook uit naar de komst van Saar en hebben het volste vertrouwen dat interim bestuurder Peter Winterman tot haar komst ‘op de winkel past’ en zorgdraagt voor een goede overdracht in augustus.”