Moeite om de huur te betalen? Bijvoorbeeld door de stijging van energielasten?

[20-10-2021] Huurt u een woning van ons en heeft u problemen met het betalen van de huur? Bijvoorbeeld omdat de energielasten gestegen zijn? We gaan in gesprek en luisteren naar het verhaal van onze huurders.

We werken nauw samen met onze partners, zoals de gemeente, Buurtplein B.V. en SchuldHulpMaatje om mensen met betalingsproblemen te kunnen helpen. Er is vaak niet één oplossing, iedere situatie is uniek en vraagt om een andere aanpak. Hierover gaan wij graag met u in gesprek.

Hogere energielasten
De energielasten en in het bijzonder de gasprijzen zijn dit jaar enorm gestegen. Wij begrijpen dat dit ingrijpende gevolgen kan hebben voor onze huurders. De overheid komt mensen hierin tegemoet door de energiebelasting te verlagen. Daarnaast gaat er geld naar de gemeente voor het isoleren van woningen. We gaan met de gemeente in gesprek om ervoor te zorgen dat dit extra geld bij onze huurders terecht komt.

Energiezuiniger maken van woningen
Voor Sité is duurzaamheid en het energiezuiniger maken van woningen heel belangrijk. De afgelopen jaren hebben we veel energiebesparende werkzaamheden uitgevoerd. We hebben volop geïnvesteerd in het isoleren van vele woningen en het plaatsen van zonnepanelen. Dit blijven we de komende jaren doen. We starten hierbij met de woningen met de lagere energielabels. Gaan wij bij u aan de slag? Dan informeren wij u altijd ruim van tevoren.

Energiebespaartips
Minder uitgeven aan energie kan elke dag en hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met handige bespaartips bent u snel wat goedkoper uit. Eenvoudige tips vindt u op website van Agem. U kunt hier ook hulp van een energiecoach vragen.
 
Meer informatie over hulp bij betalingsproblemen.