Inflatievolgende huuraanpassing per 1 juli

[19-04-2022] Om goede, comfortabele woningen te kunnen bieden, investeren wij in onderhoud en renovatie van onze woningen. Om dit mogelijk te (blijven) maken passen wij per 1 juli de huurprijs aan. Wij verhogen de huur per 1 juli inflatievolgend met 2,3%. Daarnaast bieden we maatwerkoplossingen aan huurders met betalingsproblemen.

Hulp bij betalingsproblemen & maatwerkoplossingen

Heeft u financiële moeilijkheden en verwacht u door deze huuraanpassing uw huur niet te kunnen betalen? Wij gaan graag met u in gesprek. Wij bespreken samen met u wat de oplossing kan zijn in uw situatie, want maatwerk bieden aan huurders met betalingsproblemen doen we al jaren. En dit blijven we doen. Desgewenst maken we zelfs een budgetoverzicht met u, zodat u in één oogopslag een helder overzicht hebt van uw financiële situatie. Inzicht hebben in uw financiën is namelijk de dé tool om niet in de schulden te komen of er juist uit te komen. We geven u advies over mogelijke voorzieningen waar u aanspraak op kunt maken om uw inkomen te vergroten en helpen u desgewenst met het maken van proefberekeningen. Ons doel is om mensen aan het wonen te houden. Daar gaan we voor en daar gaan we heel ver in. We werken daarbij nauw samen met onze partners. Neem gerust contact met ons op via (0314) 37 20 00. We gaan graag met u in gesprek en luisteren naar uw verhaal.
 

Ruimere mogelijkheden huurtoeslag     

Sinds 1 januari 2020 zijn de regels voor het aanvragen van de huurtoeslag veranderd. Wellicht zijn er voor u daarom ruimere mogelijkheden rondom het aanvragen van huurtoeslag. Het maximale huurbedrag is omhoog gegaan en de harde inkomensgrens is komen te vervallen. Dit kan betekenen dat u aanspraak kunt maken op huurtoeslag, waar u dat in het verleden niet kon. Wilt u weten of er voor u iets verandert of dat u in aanmerking komt voor huurtoeslag? Maak dan een proefberekening via de website van de belastingdienst

Huurders vóór 1 mei bericht

Huurders van Sité krijgen vóór 1 mei bericht over de huuraanpassing.

Meer informatie over de huuraanpassing per 1 juli 2022 is hier te vinden.