Huurders nieuwbouw J.F. Kennedylaan ontvangen sleutelsDeze week ontvangen de kersverse huurders van de twaalf nieuwbouwwoningen aan de J.F. Kennedylaan in de Doetinchem hun sleutels. In opdracht van Sité heeft Veluwezoom Verkerk hier zeven zeer energiezuinige gezinswoningen en vijf zeer energiezuinige levensloopbestendige woningen gerealiseerd. Die ruimte ontstond na de sloop van elf woningen en een winkel. 

Een van de nieuwe huurders is Jolanda. Zij woonde in een van de oorspronkelijke woningen en keert nu weer terug naar de J.F. Kennedylaan. Sité belde haar om te vragen hoe het gaat en hoe ze alles heeft ervaren.  


‘Ik miste mijn plekje aan de Kennedylaan’ 

Na de aankondiging dat het huis waar ze al die jaren woonde werd gesloopt, verhuisde ze naar een appartement in de buurt. Voor vast, zo was het plan. Uiteindelijk maakte ze toch gebruik van haar recht om terug te keren. Ze is achteraf erg blij met die keuze: “Ik miste toch mijn plekje aan de Kennedylaan en mijn tuintje. Het is toch de plek waar ik altijd met veel plezier gewoond heb en mijn kinderen zag opgroeien”.  


Prettige begeleiding en ruimte om mee te denken 

Ondanks dat Jolanda niet vanaf het begin betrokken was bij de planvorming en pas later als ‘terugkeerder’ aanhaakte, is ze tevreden met de begeleiding tot nu toe. “Die was erg prettig. Ik werd goed op de hoogte gehouden en er werd echt naar mij geluisterd.” Zo zorgde ze ervoor dat er een aparte doorgang kwam naar de achtertuin. “Bij het eerste ontwerp dat ik te zien kreeg moest je door de slaapkamer om in de achtertuin te komen. Dat leek mij maar niks. Helemaal niet als ik ook mensen over de vloer heb. Dat hebben ze toen gelukkig aangepast.”  

'Ik heb de bouw op de voet gevolgd’ 

Sinds ze weet dat ze terugkeert naar de J.F. Kennedylaan ging ze er regelmatig langs om een kijkje te nemen. “Het was leuk om het van dichtbij mee te maken. Ik heb alles op de voet gevolgd”. Jolanda kijkt er erg naar uit om te verhuizen naar haar nieuwe woning en wij wensen haar daar nog heel veel fijne jaren!  

Gevarieerd aanbod in het centrum van Doetinchem 

Behalve aan de J.F. Kennedylaan realiseert Sité ook nieuwe woningen aan de nabijgelegen Hofstraat. Daar komen dertien zeer energiezuinige appartementen, vier nul-op-de-meter gezinswoningen en vier nul-op-de-meter levensloopbestendige woningen. Laatstgenoemde woningen hebben naast een woonkamer en keuken ook een badkamer en slaapkamer op de begane grond. 

De oplevering van de laagbouwwoningen is na de zomervakantie. De appartementen worden naar verwachting in oktober opgeleverd.