#Halloburen-kaarten voor zoekers en gevers van corona-hulp

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, worden mensen gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dit levert voor sommige mensen praktische problemen op, waar andere mensen graag bij willen helpen. Speciaal voor niet-digitale hulpzoekers en hulpgevers ontwikkelde #halloburen (een samenwerking van gemeente Doetinchem, Buha, Sité Woondiensten en Buurtplein) twee kaarten die vanaf deze week gratis verkrijgbaar zijn bij supermarkten in de gemeente Doetinchem. Met behulp van de kaarten kunnen mensen hun hulpvraag of hulpaanbod kenbaar maken bij mensen in hun directe omgeving.

Wil je me ergens mee helpen?
De kaarten hebben elk een eenvoudige boodschap op de voorkant: ‘Wil je me ergens mee helpen?’ of ‘Kan ik je ergens mee helpen?’. Op de achterkant is ruimte om een telefoonnummer achter te laten. Zo kunnen mensen op een veilige manier aan een ander duidelijk maken dat ze hulp nodig hebben, of hulp kunnen bieden in deze coronatijd. Mensen met praktische hulpvragen zoals boodschappen doen of de hond uitlaten, worden hierdoor eenvoudig geholpen. Maar ook eenzame of minder digitaal vaardige ouderen kunnen met de kaart een hulpvraag aangeven bij een (bekende) persoon in de omgeving.
 
Gratis verkrijgbaar
De kaarten zijn gratis verkrijgbaar bij supermarkten in Doetinchem. Voor deze distributieplek is bewust gekozen. Ook tijdens de coronacrisis zijn deze winkels open. Bovendien worden de supermarkten door bijna iedereen minimaal eens per week bezocht.

Vrijwilligerscentrale
Online is er al een platform om praktische hulpvragen- en aanbod aan elkaar te matchen en te stroomlijnen. Heb je niemand in je buurt bij wie je een kaartje in de bus kan doen maar heb je wel een vraag of kun je wel iemand helpen? Dan kun je dit ook aangeven op het digitale prikbord van www.vrijwilligerscentraledoetinchem.nl.