#halloburen zet noaberschap op de kaart

Mensen die met liefde de stoep van hun buurman sneeuwvrij maken, boodschappen doen, een pakket aannemen of de container aan de straat zetten. Wat fijn om een goede buur te hebben. Soms een kleine moeite, maar zeker niet altijd vanzelfsprekend. Om het contact tussen buren te verbeteren, lanceerde Sité, samen met gemeente Doetinchem, Buurtplein en Buha, de campagne #halloburen.

Lage drempel

Als je je buren kent, is de kans op irritaties veel kleiner. En mocht er toch iets zijn, dan is de drempel lager om hierover het gesprek aan te gaan met de buurman of buurvrouw. Met de campagne zoeken we daarom naar manieren die u kunnen helpen om het contact met buren tot stand te brengen of te verbeteren. Één van die manieren is een #halloburen-kaartje. halloburen-kaarten Op verschillende plekken in Doetinchem (onder meer bij onze welkomstbalie aan de Hofstraat) zijn palen neergezet met gratis #halloburen-kaarten. U kunt uit 8 verschillende kaartjes kiezen om in contact te komen met uw buren; dat kan zijn om te bedanken voor wat ze voor u doen of om ze te informeren over een aanstaande verbouwing of een feestje dat mogelijk voor overlast kan zorgen.

Makkelijker in contact komen

Heeft u nog geen idee wie uw buren zijn of wilt u uw nieuwe buren welkom heten in de buurt? De kaartenset bestaat ook uit een ‘Zullen we kennismaken’- en ‘Welkom in de buurt’-variant. Nieuwe huurders van Sité krijgen bij het tekenen van de huurovereenkomst een setje kaarten mee om zo makkelijker in contact te komen met hun nieuwe buren.

Superbuur verkiezing

We startten met de campagne op de landelijke burendag met de Superbuur verkiezing. Het nomineren van een buurman of buurvrouw kon tot 31 oktober. Binnenkort maken we de winnende buurman of buurvrouw bekend en zetten we hem of haar in het zonnetje.

Informatie

Wilt u meer informatie over de #halloburen-campagne? Of wilt u weten waar de palen met gratis kaarten te vinden zijn? Stuur een bericht naar info@buurtplein.nl 

Filmpje Beter een goede buur dan een verre vriend