Fijn wonen aan de Ruyslaan: bewoners krijgen de sleutel van hun nieuwbouwwoning

[15-04-2021] Vandaag ontvingen de acht bewoners van de nieuwe Sité-woningen aan de Ruyslaan in Doetinchem de sleutel van hun nieuwe thuis. Zij betrekken binnenkort hun woning die geschikt is voor zowel ouderen als kleine gezinnen. Het zijn woningen die met kant-en-klare elementen uit de fabriek zijn gerealiseerd door Fijn Wonen, dat onderdeel is Van Wijnen. Lutgarda woonde hiervoor ook al aan de Ruyslaan en keert weer terug naar haar vertrouwde plek: “Het is best spannend dat het nu zover is. Ik heb hier echt naartoe geleefd!“.

Vraag naar levensloopgeschikte woningen in de wijk
Met de keuze voor woningen die zowel geschikt zijn voor kleine gezinnen als voor ouderen komt Sité tegemoet aan de vraag van bewoners uit de buurt. Tijdens eerdere informatiebijeenkomsten gaven zij aan het belangrijk te vinden om oud te kunnen worden in de wijk in een passende woning. Bij de keuze voor Fijn Wonen is hier dan ook rekening mee gehouden. Van de acht huurders zijn er zeven 55 jaar of ouder.
 
De bouw op de voet gevolgd
Lutgarda is een van de bewoners die in 2017 mochten stemmen over de toekomst van haar woning aan de Ruyslaan. Er werd gekozen voor sloop en nieuwbouw en niet voor renovatie. Vandaag kreeg ze de sleutel van haar nieuwe woning. “Het is best spannend dat het nu zover is. Ik heb hier echt naartoe geleefd“, vertelt ze. In afwachting van haar nieuwe huis woonde ze tijdelijk met veel plezier aan de Tulpenstraat in Oosseld, maar ze volgde de bouw op de voet: “Ik ben vaak langsgegaan om te kijken hoe ver ze al waren”.
 
Ze kijkt het meeste uit naar het samenwonen met haar nichtje en naar de ruime tuin van haar nieuwe woning, maar kan ook niet wachten om weer aan de Ruyslaan in Schöneveld te wonen. “Het is zo’n fijne wijk om te wonen. Het is er gezellig, de mensen zijn vriendelijk en het ligt lekker dichtbij het centrum”, besluit ze.
 
Fijn Wonen: voor ouderen en gezinnen
Aan de Ruyslaan is het allernieuwste type van de levensloopbestendige Fijn Wonen-woningen gerealiseerd. Met het volledige woonprogramma (woonkamer, keuken, toilet, badkamer en slaapkamer) op de begane grond zijn de woningen erg geschikt voor verschillende doelgroepen, waaronder ouderen. Op de eerste verdieping bevinden zich twee extra slaapkamers en op de tweede verdieping een zolder.
 
Betaalbaar, comfortabel en toekomstbestendig
Door de ‘bouwen in één dag-methode’ van Fijn Wonen, waarbij een groot deel van de woning al in de fabriek in elkaar is gezet, heeft de bouw van de woningen slechts vier maanden geduurd. ‘’Mooi om het nieuwste type van onze levensloopbestendige woningen nu in levende lijve te zien aan de Ruyslaan. De samenwerking met Sité verliep heel soepel en het resultaat, dat mag er zeker zijn’’ lacht Jan Herm Bouwhuis, accountmanager bij Fijn Wonen.
 
Een toekomstgerichte wijk
In de Doetinchemse wijk Schöneveld is er in opdracht van Sité drie jaar lang intensief onderhoud en renovatie uitgevoerd door Van Wijnen. Om tot goede plannen te komen is veel gesproken met bewoners over hun toekomstige woonwensen. In totaal zijn ruim 250 woningen opgeknapt en energiezuinig gemaakt.