Extra gezellig koffiedrinken bij woongebouw Henricushove in Wehl

[15-09-2022] De koffiemomentjes in de gemeenschappelijke ruimte van woongebouw Henricushove aan de Keppelseweg in Wehl zijn altijd gezellig, maar woensdag was de sfeer extra goed. De bewonerscommissie heeft zich daar hard gemaakt voor nieuwe keukenapparatuur, nieuwe gevelletters en steun uit het Naoberfonds steun voor hun bewonersactiviteiten.

Om ook in de toekomst gezellige activiteiten te organiseren was er een nieuwe koelkast, vaatwasser, koffiezetapparaat en waterkoker nodig voor de keuken van de gemeenschappelijke ruimte. De oude apparatuur was nodig aan vervanging toe. De bewonerscommissie kon zelf bij een lokale witgoedwinkel nieuwe apparatuur uitzoeken, die Sité als eigenaar van de gemeenschappelijke ruimte betaalt.

Gisteren werden de nieuwe gevelletters bevestigd. Van de oude gevelnaam ontbrak een letter en de bewoners vonden dat het ook best wat kleurrijker mocht. Ze dachten mee over het ontwerp en zijn erg te spreken over het resultaat.

En dan is er ook nog de steun uit het Naoberfonds, die ze krijgen om wat extra’s te organiseren. Het plan met de steun: gezellig barbecueën met elkaar in oktober.

Woongebouw Henricushove is een appartementencomplex waar ongeveer 40 veelal alleenstaande ouderen wonen. Gemiddelde leeftijd: 80 jaar. Men kijkt hier om naar elkaar. Een ritje naar de dokter of tandarts, maar geen rijbewijs (meer)? Dan is er altijd iemand te vinden die even meerijdt.

Daarnaast is de bewonerscommissie heel actief. Ze verwelkomen nieuwe huurders met een bosje bloemen, maken met bewoners afspraken over het omgaan met de gemeenschappelijke ruimtes in het gebouw en organiseren sjoel- en kaartavonden. “Niemand hoeft hier alleen te zijn, maar het mag natuurlijk wel”, aldus huurder Marian, die samen met buurvrouwen Ans en Arie de bewonerscommissie vormt.