Eenmalige huurverlaging 2023

[09-03-2023] Jaarlijks passen wij per 1 juli de huurprijs aan. Om goede, comfortabele woningen te kunnen bieden, investeren wij in onderhoud en renovatie van onze woningen. Om dit mogelijk te kunnen blijven maken, verhogen wij jaarlijks de huur van onze woningen. Dit jaar gaat voor sommige huurders de huur niet omhoog, maar omlaag. Deze huurverlaging geldt alleen voor huurders met een laag inkomen. Of u, op basis van uw inkomen, in aanmerking komt voor een eenmalige huurverlaging, horen wij van de Belastingdienst.

Welke gegevens deelt de Belastingdienst met ons?
Wij horen van de Belastingdienst of u wel of niet recht heeft op een huurverlaging op basis van uw inkomen. De Belastingdienst vertelt niet hoeveel u precies heeft verdiend. U ontvangt van de Belastingdienst bericht welke gegevens zij aan ons hebben doorgegeven. 

Wanneer hoor ik of ik in aanmerking kom voor een huurverlaging?
Komt u in aanmerking voor een huurverlaging? Dan ontvangt u hierover schriftelijk bericht van ons vóór 1 juni 2023. De huurverlaging gaat dan in per 1 juli 2023. Geldt de huurverlaging niet voor u? Dan gaat de huur op 1 juli waarschijnlijk iets omhoog. U krijgt daarover bericht van ons vóór 1 mei 2023.