Dremptenaren geven sloopplanten tweede leven

[25-10-2021] Afgelopen zaterdag ging een aantal bewoners van Drempt op roverspad samen met woningcorporatie Sité Woondiensten en Stichting Struikroven, om planten en struiken te redden van de sloop. Deze krijgen een tweede leven in de tuin van bewoners. Nog dit jaar starten aan de Waardeel in Drempt de werkzaamheden voor het vervangen van acht seniorenwoningen voor energiezuinige, levensloopgeschikte woningen. Het was voor het eerst dat de Struikrovers in de Achterhoek neerstreken.

‘Groen verbindt, dat zie je ook vandaag weer’
Struikrover Marieke van der Zeijden is tevreden met de opkomst: “Dat bewoners zoveel mogelijk groen een tweede leven geven is vooral belangrijk, want bij sloop gaan jaarlijks honderden voetbalvelden vol planten verloren. Maar het contact dat ontstaat tussen bewoners onderling en met de betrokken organisaties is minstens zo belangrijk. Groen verbindt, dat zie je ook vandaag weer”.
Els Birkenhäger, directeur-bestuurder van Sité, beaamt dit: “voldoende groen om je heen is belangrijk om fijn te kunnen wonen, maar goed contact met je buren is dat ook. Deze actie stimuleert het allebei. Hier geven we zeker een vervolg aan”. 

Huurder Henk verhuist naar de Waardeel en neemt zijn planten mee
Ook Henk, die als huurder terugkeert naar een van de acht nieuwe woningen die Sité terugbouwt aan de Waardeel, was van de partij: “We hebben de planten die met mij meeverhuizen vanmorgen samen uitgegraven. Die zet ik zolang in de tuin van mijn tijdelijke woning. Als mijn nieuwe woning klaar is plant ik ze terug”. De metershoge vlinderstruik uit zijn tuin, die hij ooit kocht als klein plantje van de supermarkt, krijgt een plekje in de nabijgelegen speeltuin. “Mooi dat hij in de buurt blijft, dan kan ik hem daar straks bewonderen”, besluit hij.

Sité realiseert 37 energiezuinige, levensloopgeschikte woningen
In totaal gaat Sité op drie plekken in Drempt seniorenwoningen vervangen door 37 energiezuinige levensloopgeschikte woningen. Dit jaar nog starten de werkzaamheden voor het vervangen van de acht woningen aan de Waardeel. Met het vervangen van de woningen aan de Kerkstraat (66 t/m 74), De Marke, Dreef, Gildeweg en Ds. De Graaffweg wordt volgend jaar gestart. Ook dan zijn bewoners weer welkom om te komen struikroven.

Meer beelden van de Struikroofdag:
Struikroven met Sité in Drempt
Struikroven met Sité in Drempt
Struikroven met Sité in Drempt
Struikroven met Sité in Drempt
Struikroven met Sité in Drempt
Struikroven met Sité in Drempt
Struikroven met Dura Vermeer in Drempt
Struikroven met Bergevoet in Drempt
Struikroven met Dura Vermeer in Drempt