Beter een goede buur dan een verre vriend!

Een kopje suiker, een goed gesprek of tijdens de vakantie een flinke scheut water voor de planten. Een goede band tussen buren is prettig en vergroot het woonplezier. Daarom lanceren de gemeente Doetinchem, Buurtplein, Sité en Buha op 28 september tijdens Nationale Burendag de campagne #halloburen. De campagne start met de ‘Superbuur verkiezing’. Een verkiezing waarbij inwoners van Doetinchem hun buurman of -vrouw in het zonnetje kunnen laten zetten.
 


Beter een goede buur…
Doetinchem heeft ontzettend veel superboeren, maar zeker ook veel superburen! Mensen die met liefde de stoep van hun buurman sneeuwvrij maken, boodschappen doen, een pakketje aannemen of de container aan de straat zetten. Deze goede buren zijn een voorbeeld voor iedereen.  Daarom kunnen inwoners hun ‘superbuur’ nomineren. Gemeente Doetinchem, Buurtplein, Sité en Buha zetten de állerbeste buren in het zonnetje.
 
Burendag
Op zaterdag 28 september, nationale Burendag, staat het campagneteam van 10.00 tot 12.00 uur op de markt in Doetinchem om inwoners aan te moedigen om hun superbuur te nomineren.

Een superbuur nomineren
Inwoners kunnen hun beste buur nomineren door te reageren op Facebook of door te mailen naar buurtbemiddeling@buurtplein.nl. Op www.doetinchem.nl/halloburen is alle aanvullende informatie te lezen. We vragen inwoners om uit te leggen waarom hun buur een superbuur is. Hoe uitgebreider, hoe beter. In verband met de privacy hoeft bij de nominatie niet de naam of het adres van de buurman of –vrouw genoemd te worden. Nominaties kunnen ingestuurd worden tot 31 oktober.