Beperkte huurverhoging & coulance bij betalingsproblemen

De Achterhoekse corporaties (Sité, ProWonen, Wonion en De Woonplaats) gaan voor goed en betaalbaar wonen. Om goede, comfortabele woningen te kunnen bieden, investeren wij in onderhoud en renovatie van onze woningen. Om dit mogelijk te (blijven) maken passen de Achterhoekse corporaties, zoals ieder jaar, per 1 juli de huurprijs aan. Ook dit jaar. Wij begrijpen dat de Coronacrisis ingrijpende gevolgen heeft voor de maatschappij en daarmee ook financiële gevolgen voor onze huurders kan hebben. Omdat deze gevolgen nu nog niet te overzien zijn, voeren de corporaties nu geen generieke verandering door ten aanzien van de jaarlijkse huuraanpassing. De Achterhoekse corporaties verhogen de huur inflatievolgend en bieden maatwerkoplossingen aan huurders met betalingsproblemen.

Hulp voor huurders met betalingsproblemen

De inflatie is vastgesteld op 2,6%. Dat betekent dat huurders van Sité een huurverhoging krijgen van 2,6%. Heeft u financiële problemen? Wees gerust, wij laten u niet in de kou staan. Sité kiest ervoor om huurders die worden getroffen door de coronacrisis direct te ondersteunen. Huurders die om wat voor reden dan ook moeite hebben met het betalen van de huur, helpen wij bij het vinden van een passende maatwerkoplossing.


Maatwerkoplossingen

Maatwerk bieden aan huurders met betalingsproblemen doen we al jaren. En dit blijven we doen, want wij begrijpen dat de Coronacrisis ingrijpende gevolgen heeft voor de maatschappij en daarmee ook financiële gevolgen voor onze huurders kan hebben. We gaan in gesprek en luisteren naar het verhaal van onze huurder. Ons doel is om mensen aan het wonen te houden. Daar gaan we voor en daar gaan we heel ver in. We werken daarbij nauw samen met onze partners.


We zijn coulant en zetten géén mensen uit huis vanwege financiële problemen

We zijn coulant en zetten géén mensen uit huis wanneer zij de huur niet kunnen betalen. We werken nauw samen met onze partners: de gemeente, Buurtplein B.V. en zorgorganisaties om mensen met betalingsproblemen te kunnen helpen. Er is niet één oplossing, iedere situatie is uniek en vraagt om een andere aanpak. We komen samen met de huurder tot een maatwerkoplossing die past bij zijn/haar situatie.


Hulp voor huurders én doorgaan met onderhoud, renovatie en nieuwbouw

Op deze manier worden de getroffen huurders geholpen en tegelijkertijd kunnen de plannen van de Achterhoekse corporaties voor onderhoud, duurzaamheid en nieuwbouw doorgaan. En daarmee bouwen we aan goede en comfortabele wonen voor onze huurders en woningzoekenden.


Méér dan 90% woningen Sité is goedkoop of betaalbaar

Wij zijn er voor mensen met lage inkomens. Wij helpen hen bij het vinden van een passende woning en we investeren in de kwaliteit van onze woningen. 92% van onze woningen is dan ook goedkoop of betaalbaar. Dit zijn woningen met een huurprijs die valt binnen de grenzen voor het aanvragen van huurtoeslag.


Ruimere mogelijkheden huurtoeslag

Sinds 1 januari 2020 zijn de regels voor het aanvragen van de huurtoeslag veranderd. Er kunnen voor huurders ruimere mogelijkheden zijn rondom het aanvragen van huurtoeslag. Het maximale huurbedrag is omhoog gegaan en de harde inkomensgrens is komen te vervallen. Dit kan betekenen dat u aanspraak kunt maken op huurtoeslag, waar u dat in het verleden niet kon. Wilt u weten of er voor u iets verandert of dat u in aanmerking komt voor huurtoeslag? Maak dan een proefberekening via de website van de belastingdienst (www.belastingdienst.nl).


Huurders vóór 1 mei bericht

Huurders van Sité krijgen vóór 1 mei bericht over de huurverhoging.

Meer informatie over de huurverhoging per 1 juli 2020 is hier te vinden.