Alle woningen krijgen gratis rookmelder

Wij vinden het belangrijk dat u veilig woont. Daarom plaatsen we in alle woningen rookmelders. Binnenkort komen aannemers De Noabers of Bouke Multidiensten bij u langs om te kijken of u al rookmelders heeft. Heeft u nog geen rookmelders, dan plaatsen zij gratis een of meerdere rookmelders in uw woning.

Een rookmelder kan levens redden
Helaas komt een woningbrand nog regelmatig voor.  Hoe sneller een brand wordt ontdekt des te meer tijd iemand heeft om een woning veilig te verlaten. Een rookmelder waarschuwt bewoners in elk geval op tijd. Als je slaapt ruik je niets, de rookmelder neemt de functie van je neus over, waardoor je slachtoffers, ernstige brandwonden en brandschade voorkomt. Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht dat elke verdieping in een woning voorzien is van minimaal één rookmelder.   
 
De Noabers of Bouke Multidiensten komt bij u langs
De komende maanden kijken aannemers De Naobers en Bouke Multidiensten bij alle woningen, ouder dan 2016, of er voldoende rookmelders in de woning aanwezig zijn. Is dat niet zo, dan plaatsen zij ze gratis in uw woning. Heeft u al wel een rookmelder, dan controleren ze of deze nog in goede staat is.
 
Is de rookmelder 7 jaar of ouder, dan wordt deze vervangen. Alle rookmelders worden geregistreerd, zodat we weten wanneer we bij u terug moeten komen om deze te vervangen. Het vervangen van de batterij is voor rekening van de huurder. Medewerkers van De Naobers en Bouke Multidiensten voeren de werkzaamheden uit. Zij kunnen zich legitimeren.