Agpo Ferroli CV-ketels

Afgelopen zaterdag heeft tv-programma Kassa een item uitgezonden over Agpo CV-ketels en dat deze brandgevaarlijk zouden zijn. Het zou gaan om een aantal typen CV-ketels van het merk Agpo Ferroli (Agpo Econpact, Agpo MegaDens, Agpo Ultima, Agpo MegaLux). Veilig wonen vinden wij erg belangrijk en we hebben daarom direct geïnventariseerd hoeveel van dit soort CV-ketels Sité heeft. Daarnaast hebben we met onze onderhoudspartner GEAS en op basis van de feitelijke informatie van fabrikant Agpo Ferroli gekeken of er daadwerkelijk gevaar dreigt of niet. Daarover informeren wij u graag.

In 88 van de circa 8.000 van onze woningen hebben we een CV-ketel van Agpo waar in het programma Kassa naar verwezen werd. Onze onderhoudspartner GEAS heeft geen ervaring met gevaarlijke situaties bij de Agpo-CV ketels. Dat stelt ons gerust, al sluit dit uiteraard brandgevaar niet uit. Daarom hebben we ook geïnventariseerd wat fabrikant Agpo Ferroli hierover zegt. Agpo Ferroli geeft aan dat het brandgevaar waarnaar verwezen wordt in het programma Kassa komt door een vervuilde wisselaar. Zij geven aan dat géén brandgevaar is wanneer er goed onderhoud is gepleegd en deze wisselaar schoon is.
 
Onderhoud aan onze CV-ketels: wij bieden extra service
Het onderhoud van al onze CV-ketels wordt verzorgd door GEAS. Zij komen eens per twee jaar onderhoud uitvoeren aan onze CV-ketels. Onderdeel van het onderhoudsprogramma is het controleren van de wisselaar en indien nodig het reinigen ervan. Desalniettemin begrijpen wij het wanneer u als huurder met één van de genoemde type Agpo CV-ketels in huis graag het zekere voor het onzeker wil. Wij bieden u dan ook, als service vanuit Sité, een extra controlebeurt aan. U kunt daarvoor contact opnemen met Geas om een afspraak te maken door te mailen naar informatie@geas.nl of te bellen naar (053) 852 85 00.
 
Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van Agpo Ferroli. Hebt u een vraag aan ons, neemt u dan gerust contact met ons op via (0314) 37 20 00.